Sommarkollopresentation – Windows Azure Deep Dive


Idag höll jag och Björn Eriksen sommarkollo-seminarie i form av en  djupdykning i Windows Azure-plattformen där vi också delade med oss av erfarenheter från några olika kundprojekt som vi varit involverade i.

Jag berättade bland annat om VolvoCars som använde Windows Azure för att kunna skala ut sin Twillight Eclipse-kampanj – en lösning som dimensionerades för att klara 600 000 samtidiga användare och 10 000 meddelanden i sekunden mot Azure Storage. Stort tack till Johan Normén på Lost Boys International, som var huvudutvecklare för Azure-delarna I lösningen, för att vi fick visa kod från implementeringen av lastdelning mot flera Storage Account och köer.

Det var en väldigt rolig eftermiddag och jag hoppas du som var där tyckte det var intressant. Jag kommer skriva mer om de frågeställningar som vi inte riktigt kunde besvara direkt – stay tuned! 

Min och Björns powerpoint-bilder från presentationen.


Comments (0)

Skip to main content