Sommarkollopresentation – Silverlight och strömmande media


I tisdags höll jag en sommarkolloseminarie om Silverlight och Smooth Streaming tillsammans med André Henriksson och Ola Karlsson från Sabukat Technologies.

Jag visade hur  du kan använda IIS Media Services och Expression Encoder Pro för att snabbt komma igång med adaptiv streaming via en vanlig Windows-maskin med Internet Information Services.

Vi tittade också på olika alternativ för att bygga Silverlight-mediaspelare i form av Smooth Streaming Client och Smooth Streaming Media Element (SSME) samt öppen-källkodsramverket Silverlight Media Framework (SMF).

André berättade om Live Smooth Streaming och visade hur du kan använda Rough Cut Editor för att snabbt skapa ‘highlights’-klipp från en Live Smooth Stream.

Jag visade även hur du kan använda Silverlight Analytics Framework för att spåra användarmönster i dina Silverlight- och WPF-applikationer och direkt koppla data mot befintliga analystjänster som Comscore, Google Analytics och Quantcast.

Avslutningsvis berättade Ola om sina erfarenheter av att använda Smooth Streaming i ett kundprojekt och hur du kan anpassa spelarmallarna från Expression Encoder – som kommer med tillgänglig källkod - för att skapa egna versioner av dessa.

Min och André’s Powerpoint-presentationer - Silverlight och strömmande media - finns tillgängliga här.

Nästa sommarkollo-session för min del blir Windows Azure Deep Dive tillsammans med Björn Eriksen den 24 augusti – där vi berättar om våra erfarenheter från olika kundprojekt som vi varit involverade i. Är du minsta intresserad av Microsofts molnplattform så är det här en session du inte bör missa!

Tills dess – ha en toppentrivsam sommar!

Comments (2)

  1. JL says:

    Det finns ingen bandad upptagning av presentation för oss som inte kunde närvara?

  2. tyvärr så blev inte presentationen inspelad. Men förhoppningsvis kommer vi köra något liknande inom en snar framtid igen – stay tuned!

Skip to main content