Många intressanta sessioner på TechDays 2010


 anmalanDu lär väl inte ha missat att TechDays 2010 går av stapeln i Örebro den 23-24:e mars.

Agendan har fyllts upp och det finns ett gäng mycket intressanta sessioner och duktiga talare som jag själv ser fram emot – här är ett litet axplock:

  • Christian Weyer talar om nyheterna i WCF i .NET 4. Christian är alltid underhållande, extremt kunnig och en lysande talare.
  • Chris Hedgate kör en session om effektiva retrospektiv – eller återblickar som man säger på svenska. Chris brinner verkligen för agil utveckling i allmänhet och kommunikation och effektivisering inom team i synnerhet. Här kan du höra en försmaks-intervju med Chris om hans session på TechDays.
  • Niklas Gustafsson är arkitekt inom Parallel Computing Platform-gruppen på Microsoft och en av skaparna bakom den nya concurrency runtime och de verktyg för det som kommer i Visual Studio 2010. Niklas kommer prata om Axum som är ett intressant projekt som härstammar från Microsoft Research och som syftar till att ge ett helt nytt språk för att hantera parallellism i .NET.
  • Dino Esposito berättar om nyheterna i ASP.NET 4: mer kontroll över hanteringen av ViewState, HTML och klientID:n samt förbättrade möjligheter att enhetstesta dina Web Forms. Dino är en av mina favoritskribenter i MSDN Magazine där han har sin fasta kolumn om ASP.NET ‘Cutting Edge’.
  • Patrik Löwendahl kör en session om hur du kan använda Entity Framework 4 för att skapa din domänmodell med hjälp av det nya POCO-stödet i EF4. Jag vet att det här är ett ämne som ligger Patrik varmt om hjärtat och tror det kommer bli en klart intressant session.

Sedan finns det naturligtvis massvis med andra intressanta talare som kör spännande sessioner, Fredrik Normén som pratar om ASP.NET MVC 2, Shawn Wildermuth som berättar om arkitektur för Silverlight 4, Magnus Mårtensson och Peter von Lochow som kör Storage i Windows Azure och SQL Azure, Tess Ferrandez om debugging i .NET 4 – med många fler. Kolla in den fullständiga listan av sessioner och talare på TechDays-sajten.

ikon_geek ikon_lego Det händer också en hel del roligt kring eventet – naturligtvis middag och underhållning på kvällen den 23.e – men också TechDays Geek Award där seriös Geekighet belönas och hyllas samt Women Build - en interaktiv workshop tillsammans med LEGO Serious Play för att få fler kvinnor i IT-branschen.

Comments (0)

Skip to main content