Robert – vilka är dina bästa tips för att lära mer om jQuery, REST, AJAX och ASP.NET MVC?


Fick nyligen precis den frågan från en kollega, tänkte jag kunde dela med mig av mitt svar:

jQuery

Scott Guthrie har en utmärkt post om jQuery i Visual Studio. I den har han också referenser till några andra bra resurser: “To learn more about jQuery, I recommend watching Stephen Walther's ASP.NET and jQuery PDC talk. Click here to download his code samples and powerpoint presentation. Rick Strahl also has a really nice Introduction to jQuery article that talks about using jQuery with ASP.NET.  Karl Seguin has two nice jQuery primer posts here and here that provide shorter overviews of some of the basics of how to use jQuery.”

Kolla in Glimmer-verktyget, en WPF-applikation som skapar jQuery-funktioner för webbsidor.

Mikael Söderström har skapat en Office Ribbon-kontroll mha jQuery som skapat en hel del buzz både utanför och inom Microsoft. Mikael har också skrivit bra bloggposter om att komma igång med jQuery.

REST

Microsoft har inte ett erbjudande när det gäller REST utan ett antal olika som lämpar sig för olika scenarion - Christoffer Löf på Microsoft Services har skrivit en utmärkt översikt. Här finns en mer utförlig jämförelse mellan REST och SOAP/WS*.

Jon Flanders är en av de tyngsta inom REST-området på vår plattform. Han har skrivit en bok om REST m .NET.

Ron Jacobs heter arkitekten hos oss som ansvarat för ’WCF REST starter kit’ – han har en egen show på Channel9 som heter endpoint TV, där finns ett antal screencast om REST.

Aaron Skonnard på Pluralsight skriver mycket bra om REST. Han har också skrivit många av våra whitepapers om WCF och Biztalk/Cloud-tekniker.

ASP.NET AJAX

Har länge följt Bertrand Le Roy blogg, den har varit mycket bra när det gäller initierat ASP.NET AJAX-material. Nu jobbar han inte längre i ASP.NET AJAX teamet så framöver kanske det inte kommer så mycket om AJAX där.

Dan Wahlin är en MVP som också har en mycket bra blogg.

Fritz Onion på Pluralsight är bra.

Dino Esposito har skrivit bra artiklar för MSDN Magazine.

Jag har inte sett någon av dem själv men förmodligen så är MIX-sessionerna om ASP.NET AJAX väl värda att se.

Om man vill lära sig ASP.NET AJAX från grunden så är http://www.asp.net/ajax/ också en bra start.

ASP.NET MVC

Scott Guthrie, Scott Hanselman, Phil Haak och Rob Connerys bok Professional ASP.NET MVC rekommenderas. Första kapitlet i den finns också tillgängligt i PDF-format och med en live referenssajt: www.nerddinner.com

Phil Haacks blogg är ett måste att hålla koll på.

Stephen Walter har också skrivit en bok om ASP.NET.MVC som jag har beställt och precis fått men inte hunnit läsa än, verkar bra dock.

Fredrik Normén skriver lysande artiklar om MVC.

Eilon Lipton (program manager i teamet) var på Öredev förra året, en av hans sessioner blev framröstad som den mest populära på konferensen (tror det var ’Get to know’ presentationen):

Get to know ASP.NET MVC

Advanced ASP.NET MVC

De här sessionera med Haack och Hanselman från MIX är också helt obligatoriska – de måste du se om du är det minsta intresserad av ASP.NET MVC:

http://videos.visitmix.com/MIX09/T49F

http://videos.visitmix.com/MIX09/T44F

Comments (0)

Skip to main content