Några intressanta Silverlight-lösningar


Jag skickar ofta länkar till intressanta Silverlight-lösningar till kunder och partners som är intresserade av tekniken. Här har jag samlat några av de som jag tycker är mest intressanta.

Medialösningar

Förutom NBC i USA sändes också video från OS m.h.a. Silverlight i Frankrike (FranceTV), Nederländerna (NOS), Russland (Sportbox.ru) och Italien (RAI).

När det gäller andra typer av publika webbar (än rena media-lösningar) så kan nämnas:

för att nämna några av de mer kända kunderna.

Några andra intressanta exempel är AOL som bygger sin nästa webb-mailklient på Silverlight samt Tencent, kinas största Internet-portal som har ca 300 miljoner användare.

Naturligtvis använder även Microsoft Silverlight på otaliga publika webbplatser och i ett flertal produkter – några av de senaste fallen jag känner till är MSN Toolbar, World Wide Telescope och Office 14 webbgränssnitt som skapas med Silverlight. En roligt svensk Silverlight-lösning är melodifestivalsajten på MSN, där jag själv var en smula involverad i arbetet med att ta fram den.

Är du själv involverad i att ta fram en Silverlight-lösning? Hör av dig – vi är alltid intresserade av att lyfta fram och berätta om intressanta svenska lösningar.

Skip to main content