Web Platform Installer och Web Application Gallery


En till rolig nyhet som släpptes på MIX: Microsoft har tidigare släppt en ‘Web Platform Installer’ som buntar ihop och installerar allt du behöver för att snabbt komma igång med webbutveckling på vår plattform.

Den har nu jackats upp till version 2.0 och har fått en kompanjon i form av ett ‘Web Application Gallery’. Detta galleri innehåller de allra vanligaste öppen-källkods applikationerna för funktionalitet som bloggmotorer och content management system som används idag. Bland några av de mest kända kan nämnas: DasBlog, WordPress, Drupal  och SubText.

web platform installer

Med hjälp av Web Platform Installer och Web Application Gallery kan du peka ut den applikation du vill installera och sätta igång hela installationen med ett klick – installationsprogrammet kommer själv ladda hem den valda applikationen + alla beroenden i form av t.ex. SQL Express, PHP för Windows eller vad den kan tänkas behöva för att köras under IIS. Galleriet är helt öppet och helt gratis – d.v.s. alla som vill att deras applikation ska finnas tillängligt där kan skicka in ett installationspaket med en manifestfil som beskriver dess beroenden och vart installationen och beroenden kan laddas ner så kommer den göras tillgänglig i galleriet.

Läs mer här.

Skip to main content