Moonlight 1.0 släpptes idag


image_3 Idag släppte Novell den Linux-kompatibla version av Silverlight kallad Moonlight som Miguel de Icaza och hans Mono-team tagit fram.

Moonlight 1.0 är en Linux-implementation av Silverlight 1.0 – dvs den innehåller stöd för vektorgrafik, animationer, video/ljud samt javascript/HTML-bryggan- men inte någon CLR eller något .NET-stöd. Mono-teamet är nu i full färd med att arbeta mot releasen av version 2 av Moonlight som kommer innehålla dessa delar.

Huvudfokus för Moonlight i denna release skulle jag vilja påstå är enklare Javascript-baserade interaktiva webbapplikationer eller medialösningar där man vill kunna erbjuda en plattformsoberoende mediaupplevelse.

Ett exempel på det sistnämnda är den officiella sajten för Obamas invigningstal som även hade en 1.0-anpassad mediaupplevelse för Linux-användare. Här kan du läsa ett reportage om arbetet med spelaren.

Moonlight 1.0 laddas ner här.

Skip to main content