Presentationer från JFokus och Dataföreningen


UPDATE – jag var tydligen lite för jetlaggad när jag la upp min presentation från JFokus, för live-demot pekade mot localhost… här finns den publika versionen. Tack till Andreas snabel-a selfinflicted.org för hinten!!!

Huj vilken vecka! Det har varit full fart med planering inför TechDays samt ett par rikigt intressanta kundbesök där jag bl.a. fått se en mycket intressant svensk WPF-applikation, något som jag kommer skriva mer om i en separat post, Jag och Johan Lindfors medverkade även på JFokus, Sverigen största Java-konferens som hölls på Filmstaden Sergel i Stockholm under onsdagen. Johan körde en session om interoperabilitet mellan Java och .NET. och jag höll en ‘lightning talk’ på 15 min om Silverlight, vilket var en ganska stor utmaning. Det är svårt att koka ned sin presentation till så få minutrar, jag hoppas jag lyckades kommunicera det viktigaste av vad plattformen innebär.

För att göra det så effektivt som möjligt hade jag gjort en egen presentationsapplikation i Silverlight som jag körde alla demos i, istället för att använda powerpoints. Du kan se en live-version av den här. Vill du ladd hem källkoden så finns den här.

Jag hann också med en avstickare till Borlänge i veckan - där jag körde en introduktion till Silverlight arrangerad av Dataföreningen. Stort tack till Martin Malm som arrangerade och stort tack också till Magnus Fredriksson, från Viati-konsult, som räddade mig när min 3G-uppkoppling inte ville funka. Här finns mina slides och demos från introduktionen.

Just nu sitter jag och försöker håller ögonen öppna på ett hotellrum i Seattle, jag är grymt jetlagad men tänkte försöka hålla mig vaken någon timma till så jag slipper vakna allför tididgt imorgon bitti. Sedan blir det intern konferens med massvis med kul teknikgrottande i en vecka – det ska bli kul!


Comments (0)

Skip to main content