MS Research Seadragon-teknik i iPhone


logosdiphone Igår annonserades, kanske en smula otippat, Seadragon Mobile - den första Microsoft-applikationen som görs tillgänglig för iPhone via Apple AppStore.

Seadragon är den underliggande teknik som både Silverlight’s Deep Zoom och Photosynth’s snabba inzoomningar bygger på. Eftersom Seadragon/Deep Zoom möjliggör snabb navigering i mega/gigapixel-stora bilder har tekniken bland annat använts för att skapa intressanta effekter där en större bild visat sig bestå av en mosaik av högupplösta mindre bilder:

deepzoomobama1 deepzoomobama2 deepzoomobama3 deepzoomobama4

Det har även nyligen släppts en ny version av Deep Zoom Composer, verktyget som du skapar dina bildkollektioner med. En nyhet i den är att du även kan skapa en ‘Seadragon AJAX’-version av klienten som fungerar i webbläsare även utan Silverlight installerat (även om användarupplevelsen inte är lika bra som i Silverlights Deep Zoom-version). Nu är det alltså även möjligt att använda tekniken i Apples iPhone, någon som har en kanske har lust installera och testa? 🙂

Seadragon Mobile på Apple AppStore.

Ny version av Deep Zoom Composer.

Mer om Seadragon AJAX på Lutz Gerhards blog.

Mer om Seadragon på LiveLabs (MS Research).

Comments (0)

Skip to main content