MS Research Seadragon-teknik i iPhone


logosdiphone Igår annonserades, kanske en smula otippat, Seadragon Mobile – den första Microsoft-applikationen som görs tillgänglig för iPhone via Apple AppStore.

Seadragon är den underliggande teknik som både Silverlight’s Deep Zoom och Photosynth’s snabba inzoomningar bygger på. Eftersom Seadragon/Deep Zoom möjliggör snabb navigering i mega/gigapixel-stora bilder har tekniken bland annat använts för att skapa intressanta effekter där en större bild visat sig bestå av en mosaik av högupplösta mindre bilder:

deepzoomobama1 deepzoomobama2 deepzoomobama3 deepzoomobama4

Det har även nyligen släppts en ny version av Deep Zoom Composer, verktyget som du skapar dina bildkollektioner med. En nyhet i den är att du även kan skapa en ‘Seadragon AJAX’-version av klienten som fungerar i webbläsare även utan Silverlight installerat (även om användarupplevelsen inte är lika bra som i Silverlights Deep Zoom-version). Nu är det alltså även möjligt att använda tekniken i Apples iPhone, någon som har en kanske har lust installera och testa? 🙂

Seadragon Mobile på Apple AppStore.

Ny version av Deep Zoom Composer.

Mer om Seadragon AJAX på Lutz Gerhards blog.

Mer om Seadragon på LiveLabs (MS Research).

Comments (0)