Recept för att köra stora VPC:er med bra hastighet


Jag har varit sysselsatt med att förbereda en presentation av nyheterna i WCF/WF/WPF i .NET 4 och har därför forskat en del efter rätt strategi för att köra virtuella maskiner under Virtual PC - utan att det blir smärtsamt långsamt.

Nu tycker jag att jag har hittat ett sätt som fungerar bra:

Jag sprang iväg till webbhallen och köpte ett Corsair Flash USB minne på 32 GB som jag kör själva den virtuella disken på (.vhd-filen). Däremot så låter jag .vmc-filen, som innehåller alla inställningar, ligga kvar på min dators lokala hårddisk och ser till att slå på ‘UndoDisks’.

Anledningen till att lägga .vmc-filen lokalt är att Flash USB är ruskigt snabbt att läsa ifrån, men fruktansvärt söligt att skriva till. Per default så skrivs undo-diskarna till samma katalog som konfigurationsfilen ligger i, så på det här viset så kommer jag bara att läsa ifrån USB-minnet, men skriver endast till den lokala disken.

Det här funkar över förväntan faktiskt och jag kör nu en VPC med Windows Server 2008 med Visual Studio 2010 och ett konfigurerat minne på 1536 MB och det känns om inte snärtigt så åtminstone helt ok att köra demos på.

Comments (1)

  1. Robert Folkesson , a Swedish Microsoft developer evangelist, wrote recently about a recipe for getting

Skip to main content