Silverlight 2 releasad!


UPDATE:


Nu verkar GetStarted-avdelningen på Silverlight.net vara uppdaterad – direktlänkar till nedladdningar är annars dessa:Observera att uppdateringen till Blend alltså kommer som ett ServicePack till Blend 2, och inte som ett separat Blend 2.5 program.


- - - -
Inatt släpptes Silverlight 2, användare kan nu installera plugin:en i RTW (Release To Web)-version från http://www.microsoft.com/silverlight/ . Om du sedan tidigare har Beta2 installerad kommer den att auto-uppdateras.


Några nyheter vad gäller funktionerna i Silverlight som är värda att lyfta fram:  • Man har fräschat upp standard-utseendet på alla kontroller

  • Nya kontroller som tillkommit sedan Beta2 är PasswordBox, ComboBox, MessageBox och ProgressBar.

  • Uppladdning via WebClient-objektet är tillgänglig

  • Stöd för Popup-fönster

En annan stor nyhet är att Microsoft kommer att stödja utvecklingen av en Eclipse-baserad miljö för Silverlight-utveckling via ett samarbete med Soyatec.


I skrivande stund verkar inte http://silverlight.net/getstarted/ vara komplett uppdaterad, länkarna för Visual Studio Tools och Expression Blend pekar fortfarande på de gamla Beta2-versionerna. Uppdateringen håller på att ske men har inte propagerat till alla webbservrar ännu.


Chris Klug, Technical Trainer på Episerver, har spelat in en introduktion till utveckling med Silverlight 2 som jag tidigare idag postat här.


Ett MSDN-nyhetsbrev kommer gå ut i veckan med en stor samling resurser kring Silverlight 2, om du inte prenumererar på vårt nyhetsbrev men är intresserad  av att få det kan du anmäla dig här.


Comments (1)
  1. Inatt släpptes Silverlight 2 i skarp version och med detta släpptes en hel del nya bits att

Comments are closed.

Skip to main content