Intressanta länkar och resurser v.41


WPF  • Hittade den här fiffiga samlingen med kod-snippets i både VB.NET och C# som du kan använda dig av när du kodar WPF.

  • WPF-teamet har publicerat en första versionen av “WPF Application Quality Guide” som hjälper dig svara på frågor som: hur kan jag automatisera tester av WPF-applikationer, vilka verktyg finns tillgängliga för att testa prestanda m.m.

  • Jag har skrivit om den förut, men den tål lyftas fram igen: Karl Shifflet har tagit fram XAMLPowerToys som bland annat låter dig skapa ett färdigt formulär komplett med databundna kontroller utifrån en befintlig klass. Mycket trivsamt och i senaste versionen även stöd för Silverlight 2.

Silverlight  • Utveckla spel med Silverlight: hittade den här trivsamma artikel-serien om hur du kan utveckla spel i Silverlight, med allt från hur du kommer igång till avancerade koncept som fysik-maskiner och multi-playerstöd

  • Ola Karlsson skickade ett tips från “sunny down under”: han hade hört att jag nämnde Jesse Libertys och Tim Heuers bok “Programming Silverlight 2” i senaste MSDN Radio och tipsade om Ron Jacobs podcast där han faktiskt intervjuar Jesse. Han tipsade även om boken “Silverlight 2 in action”, en bok som kanske är lite mer riktad mot nybörjare.

  • Magnus Thor på XLENT i Sundsvall blev inspirerad när jag skrev om Deep Zoom Composer och har labbat fram en lösning som dynamiskt skapar bild-delar, alltså de “tiles” som Deep Zoom Composer genererar. Han använder en egen HTTP Handler på servern som “klipper sönder” en ursprungsbild när hans modifierade MultiScaleTileSource hämtar nya “tiles”. Coolt! Du kan se ett exempel här. Magnus lovade även publicera källkoden för detta framöver.

Comments (0)

Skip to main content