Intressanta länkar och resurser v. 34


Här kommer en ny laddning länkar som jag skrapat ihop under veckan. Är det intressant att få en sådan här sammanställning? Tanken är att jag ska posta länktips lite mer sällan i sammanställd form som nedan - och istället försöka göra mina övriga inlägg lite fylligare. Låter det vettigt? Hojta till i en kommentar vettja!


ASP.NET och Word


Jag fick frågan häromdagen hur man bäst skapar Word-dokument på servern och serverar dem via en ASP.NET sajt - utan att behöva ha Word installerat på servern. Om användarna har Office 2007 är detta väldigt enkelt eftersom OpenXML är så lätt att generera på serversidan. Här finns en mycket bra artikel med tillhörande källkod för hur du gör det. 


Även Office 2003 erbjöd (lite mer rudimentära) möjligheter att skapa Word-dokument utifrån XML och XSLT – här finns en bra blog-artikel i ämnet.


Silverlight


Jonas Follesø är en mycket uppskattad talare och aktiv medlem av den norska utvecklar-community:n. Han skriver också mycket intressanta artiklar på sin blog - t.ex. hur du implementerar Model-Viev-VievModel-mönster och Dependency Injection i dina Silverlight-applikationer.


Brottas du med att implementera dra & släpp och dockningsfunktionalitet för dina visuella objekt i Silverlight? Martin Grayson har ett bra exempel på sin blog hur du kan lösa det.


WPF


Utan något speciellt buller och bång har WPF-teamet smugit ut en preview på Codeplex på den DataGrid-kontroll för WPF som de arbetar på. Ladda hem och testa, undersök källkoden och kom med feedback till teamet.


Sharepoint (+ Silverlight)


Wow - den här var cool: en komplett publiceringslösning i form av ett Podcast-kit, både för video- och audio-podcasts, implementerad i Sharepoint och Silverlight.

Comments (0)

Skip to main content