Intressanta länkar och resurser v 33


Huj vad en vecka går snabbt när man är tillbaks på jobbet - här kommer ett urval av några bra och intressanta resurser som jag hittat under veckan som gått:


Visual Studio för webbutvecklare


En ny MSDN-blogg med tips och tricks för dig som arbetar med webbutveckling i Visual Studio har precis lanserats.


ASP.NET Dynamic Data


ASP.NET Dynamic Data (som alltså är en nyhet i SP1 för Visual Studio och .NET 3.5) gör det oerhört enkelt att snabbt bygga databasdrivna webbplatser baserade på datamodeller skapade med LINQ to SQL eller Entity Framework. Här finns en kort introduktion och ett flertal kortare videoinspelningar som visar tekniken.


Sharepoint


Med verktyget WSPBuilder blir det mycket enkelt att packa ihop, flytta och deploya dina Sharepoint-lösningar. Den senaste versionen har även en 'Extensions'-installation som ger färdiga mallar och ihop-packning direkt ifrån Visual Studio - mycket snyggt! (tack Pontus för tipset).

Silverlight


4 stycken nya labbar har nyligen publicerats på silverlight.net. Lär dig hur du
    • Bygger ett gränssnitt: olika layouter med Grid, StackPanel, osv.

    • Hur du 'stylar' ditt gränssnitt: använder styles, templates och VisualStateManager samt arbetar med mallar i Expression Blend

    • Databindning

    • Integration med webbläsaren

Allt! (blygsam rubrik eller hur?)


Du har väl inte missat MSDN Virtual Labs?


Här ges möjlighet att labba med de senaste teknikerna i virtuella miljöer utan att behöva installera någonting alls på din egen maskin. Om du inte gjort det tidigare kan du alltså labba med Visual Studio 2008 eller .NET Framework 3.5 utan att behöva ladda hem och installera något - eller varför inte testköra lite BizTalk - något som annars kan vara lite av en utmaning sätta upp en utvecklingsmilljö för.

Comments (0)

Skip to main content