Visual Studio 2008 Service Pack 1 finns nu tillgänglig


EDIT: la till länk till Visual Studio 2008 Service Pack Preparation Tool som hjälper dig städa bort tidigare versioner av SP1 samt patchar.


Tillbaka från en härlig semester lagom tills SP1 för Visual Studio 2008 gjordes tillgänglig för nedladdning.


SP1 innehåller en hel del godsaker: förutom rena buggfixar, prestandaförbättringar och allmänna justeringar skeppas bl.a. ADO.NET Data Services (Astoria), ADO.NET Entity Framework samt ASP.NET Dynamic Data som en del av SP1.


En annan funktion i SP1 som jag tror kommer bli mycket användbar är möjligheten att skapa installationspaket med endast de delar en klientdator behöver av .NET 3.5-ramverket med hjälp av ".NET Framework Client Profile". Det innebär att du kan få ned storleken på installationen till 26.5 MB (från tidigare 197 MB för hela .NET 3.5).


OBS! Om du utvecklar Silverlight-projekt för SL 2 Beta2 måste du installera en ny version av Silverlight Tools for Visual Studio som fungerar med den släppta versionen av SP1 för Visual Studio 2008. Har du en tidigare Beta av SP1 för VS 2008 installerad kommer denna nya version av Silverlight Tools INTE att fungera.


Alltså:  1. Avinstallera eventuell Beta av SP1 för VS 2008 - rekommenderas att du använder Visual Studio 2008 Service Pack Preparation Tool

  2. Avinstallera eventuell befintlig Silverlight Tools

  3. Installera SP1:  Visual Studio 2008 SP1 (release and full download)

  4. Installera Silverlight 2 Beta 2 tools refresh for SP1

Comments (0)

Skip to main content