Silverlight Deep Zoom Composer


I samband att Silverlight 2 Beta 1 släpptes lanserades också den Seadragon-baserade tekniken Deep Zoom i Silverlight.


Deep Zoom gör det möjligt att zooma och navigera väldigt snabbt bland bilder, oavsett hur många de är och hur stora de är. Ett roligt exempel på hur man kan använda tekniken är Hardrocks memorabilia-avdelning där de lagt ut högupplösta bilder på alla rock- och pop-prylar som de samlat på sig genom åren: http://memorabilia.hardrock.com/


Expression-teamet och tagit fram ett verktyg, Deep Zoom Composer, som gör att du mycket enkelt kan skapa dina egna bild-kollektioner och använda med Deep Zoom. 


Du importerar helt enkelt de JPG, TIFF, BMP eller PNG-filer du vill utgå ifrån, skapar en komposition med bilderna och kan sedan exportera den till en Deep Zoom-kollektion.


DZComposer


Kopiera hela katalogen du får ut från Deep Zoom Composer till din ClientBin-katalog i Silverlight.


I Silverlight använder du sedan den nya kontrollen MultiScaleImage och pekar ut info.bin filen:


<MultiScaleImage Source="vistaWallpapers/info.bin" />


Deep Zoom har ingen inbyggd funktionalitet för att hantera zoom med scroll-hjul eller zoom med mus-klick - men Vertigo (som skapade Hardrock-sajten) har släppt kod för att hantera det via Codeplex-projektet BigPicture.


Nedan har jag gjort ett exempel där jag använt några bilder som jag tog i Las Vegas (bl.a. innehållande Carl från Dotway som leker med ett Surface bord 🙂 för att skapa en Deep Zoom-kollektion med BigPicture-kod för att hantera zoom-funktionaliteten:Vill du läsa mer om Deep Zoom har vårt Expression team skrivit ett antal bloginlägg här.


Kolla även in bloggen 'Project Silverlight' som bl.a. visar på filtrering och taggning av bilder.

Comments (0)

Skip to main content