Programmera mot Hyper-V


När jag körde lanseringseventet i Jönköping idag så fick jag frågan ifall det finns några publicerade API:er som kan användas för att programmera mot Hyper-V, den nya virtualiseringsmotorn som släppts i en beta-version i och med Windows Server 2008.


Jag ställde frågan till Maria Lundahl (vår virtualiserings-guru på avdelningen) och hon tipsade om de WMI-gränssnitt som finns tillgängliga för Hyper-V. Det är rekommenderat att du går via dessa gränssnitt när du programmerar eller scriptar mot Hyper-V - men det finns även ett alternativ i form av Microsoft Hypercall Interface - som verkar innehålla lågnivå-gränssnitt: the WMI APIs are the preferred interface to managing Hyper-V while the Hypercall APIs are for very special purpose low-level work like IDE/debugger development.


Observera att både WMI- och Hypercall-gränssnittet kan komma att förändras i den skarpa versionen.

Comments (0)

Skip to main content