Att övervinna sin rädsla (eller: hur du botar din höjdskräck med några enkla steg)


I tisdags var vi på pre-konferensaktiviteter som avslutades med gemensamma utflykter. De fanns fyra olika teman för utflykterna som man kunde välja mellan: jag, min kollega Allan och Joakim från Eniro hade naturligtvis valt temat "Extreme Vegas", vilket innebar rundtur till berg-och-dalbana samt en tur upp i Vegas högsta byggnad: The Stratosphere.


IMG_6503


Berg-och-dalbanan var helt ok och egentligen inte så läskig, även om man åkte i en rätt skön loop och hade lite dålig koll på vad som var upp och ner ett tag.


Sedan bar det av till Stratosphere och upp till toppen av tornet som är ca 300 m högt. Längst upp fanns tre stycken åk-attraktioner som det var tanken vi skulle få njuta av:


BigShot - en variant av Fritt fall (som finns på Gröna Lund) dvs du skjuts upp sittandes i en stol ett tjugotal meter för att sedan falla fritt ner (med 4G:s sug i magen).


XScreem - en ramp med en berg-och-dalbaneliknande vagn på som vickar och sänder vagnen ner för rampen där den med ett tvärt stopp blir hängandes en bra bit över kanten - lutandes 45 grader ner mot marken 300 m längre ner...

IMG_6514  
Going down sir?

Samt sist men inte minst - Insanity - en karusell där du hänger rakt ut från tornet och tittar ner i avgrunden medan du snurrar.


Faktum är att jag hoppade över Insanity , men det kändes ändå att jag levde efter att ha åkt de andra två, ett klart effektivt sätt att konfrontera sin höjdskräck på...


Comments (1)

  1. magnusflisberg says:

    Herregud, nu blev jag tvungen att titta på några youtube-klipp på de olika attraktionerna, häftigt!

    Du får sikta på Insanity nästa år? 😉

Skip to main content