Nyheter på MIX08


vectormark_blue


Sitter på MIX08 inlednings-keynote och har precis hört Ray Ozzie, Scott Guthrie m.fl. presentera ett antal mycket spännande nyheter:  • Silverlight 2 Beta 1 görs nu tillgänglig med en (icke-kommersiell) Go-live licens,  d.v.s. du får driftsätta Silverlight 2 i din lösning om det inte är i kommersiellt syfte.


  • Silverlight-stödet för mobiler kommer inte begränsas till Windows Mobile, till att börja med annonserades stöd för Nokia S60/S40 och Nokia Internet Tablets genom ett långtgående samarbete med Nokia.


  • Betan av Expression Studio 2 presenterades; där stora nyheter bl.a. är möjligheter till att "slica" delar av ett dokument i Expression Studio, Silverlight (1.0)-stödet i Expression Blend och Web, stöd för PHP i Expression Web samt större möjligheter för editering av video i Expression Encoder.


  • För att kunna arbeta med både med WPF, Silverlight 1.0 samt Silverlight 2 görs Expression Blend 2.5 March Preview tillgänglig


  • Ett nytt prenumerationserbjudande ger tillgång till alla Expression-produkterna med kontinerliga uppdateringar. Expression Professional Subscription kan köpas separat men är naturligtvis ett utmärkt komplement till den vanliga MSDN-prenumerationen. I prenumerationen ingår även utbildningsmaterial, teknisk support och färdiga virtuella miljöer för enkel testning av lösningar.


  • Internet Explorer 8 Beta presenterades. I och med IE 8 stöds XHTML och CSS-standarder fullt ut i det vanliga renderingsläget. För att åstadkomma bakåtkompatibilitet med sajter som kodats för att komma runt svagheter i IE7 införs ett "IE 7 compatibility mode" som slås på med hjälp av en meta-tag i webbsidan. Några andra otroligt coola funktioner var möjligheten att kunna spara formulär-data lokalt när IE8 känner att uppkoppling till Internet saknas, för att sedan kunna sända formuläret nästa gång du har tillgång till nätverket samt möjligheten att spara delar av en sida som bokmärke (med bibehållen funktionalitet för att t.ex. skicka formulärdata).

Läs mer och ladda hem från http://silverlight.net/ och http://www.microsoft.com/expression/ - betan på IE 8 finns här: http://www.microsoft.com/windows/products/winfamily/ie/ie8/readiness/Install.htm


Du kan även kolla på keynotes från MIX i efterhand här om du missade Live-streamen (läggs upp ca 24h efter de spelats in).

Comments (1)

  1. Vimpyboy says:

    Är hyfsat avundsjuk, hade inte skadat att vara där. Men men, jag kan iaf sitta här och ladda ned allt nytt som släpps. =)

Skip to main content