MIX08 närmar sig


Idag är det mindre än fem veckor kvar tills MIX08-konferensen startar i Las Vegas. MIX är nu inne på sitt tredje år och har kommit att bli den allra viktigaste händelsen på året för alla som är intresserade av det senaste inom webbutveckling, användarupplevelse, onlinetjänster och medialösningar med Microsoft-teknik.


I år kommer en hel del handla om Silverlight 2.0 som närmar sig, men det kommer också handla mycket om IIS 7 och de möjligheter utvecklare får med den nya webbserver-arkitekturen. Andra ämnen som kommer tas upp är hur du kan uttnyttja våra Live-tjänster i dina egna lösningar, en hel del om nya ASP.NET-tekniker som Dynamic Data Controls och MVC-ramverket samt naturligtvis ett stort antal sessioner kring WPF 3.5 och Expression Studio.


Det kommer även finnas många sessioner att välja mellan som handlar om "mjukare" ämnen: Hur sociala nätverk på webben fungerar, hur olika fungerande affärsmodeller ser ut med nya webbtekniken som grund, Why "Fuzzy" Is the New Clear osv. (den sista blev iallafall jag nyfiken på bara av rubriken 🙂


Nytt för i år är ett helt dedikerat seminarie-spår för ämnen som rör gränssnittsdesign och användarupplevelse:


mixuxLogo


Det här är spåret för dig som är Art Director, Creative Cirector, interaktionsdesigner eller bara intresserad av design och användarupplevelse i allmänhet.


Det kommer alltså finnas massvis med intressant att ta del av på MIX08 även för dig som inte primärt sysslar med Microsoft-teknik idag. Jesse Warden - tungt namn inom Flex/Flash-kretsar - har skrivit ett intressant blogginlägg om varför han prioriterar att åka till MIX08:


Reading the blogs outside the Flex / Flash / Java / ColdFusion bubble, a lot of the .NET bloggers seem to be a lot like us. Completely in love with their technology, and willing to push it into areas other things may be better at, yet their love and drive make it work. I see a lot of similiarities and I’m curious how this story begins. Knowing so helps me contribute effectively to the business I now work for.


Besides, there is everything right with getting out of your comfort zone, meeting new people, and learning.


restyle


Vill du vinna en biljett till MIX08, tre nätter på hotell i Vegas och hjälp med pengar till resan?


Ställ upp i Restyle - en tävling som går ut på att skapa en alternativ design för MIX-hemsidan - ladda hem Starter Kit och sätt igång!

Comments (9)

 1. Vimpyboy says:

  Synd bara att jag är grafiskt handikappad (när det gäller grafik så har jag nog fastnat på 90-talet med svart bakgrund, limegrön text i comic sans och eldflammor som dyker upp i takt med den bakomliggande midi-låten), annars hade jag ställt upp direkt.

  //Mikael Söderström

 2. Säg inte det, kolla på Silverlight Firestarter-spelarens laddningsbild – http://visitmix.com/university/silverlight/firestarter/ – vad dyker upp där om inte eldflammor! Du är helt rätt ute mao – och det är väl dags för en fet 90-tals revival vid det här laget va? 🙂

 3. Vimpyboy says:

  Woah! Är det sant?

  Aja, kanske ska försöka mig på något ballt då. =)

  Gillar dock Long Zhengs variant:

  http://www.istartedsomething.com/20080129/mix08-restyle-css-competition/

 4. Vimpyboy says:

  Tack för inspirationen! Jag har fått fram en beta-version, har dock problem med ljudet, men det kommer i RTW-versionen.

  http://www.mix08.frac.dk

  Vad tycks? =)

 5. woooow – hur cool som helst!!!

  Man får ju rysningar och ståpäls av nostalgin som sköljer över en när man ser den där

  De ytterst irriterande (och lite buggiga) bollarna efter markören fulländar nästan verket – men jag antar kröningen kommer med en skön midi-fil 🙂

  Respect!

 6. Vimpyboy says:

  Tack! Känner mig ganska stolt över mästerverket. 🙂

  Jag slängde upp sidan på ett danskt gratishotell för lite extra nostalgi. Tyvärr så stöder det inte midi-låtar, så jag får ta och leta upp något annat (gärna fullt med reklam). Du råkar inte ha tips på webbhotell? Minns att jag körde geocities, fortunecity samt xoom(?) under 90-talet, men vette fan hur de fungerar nu.

  Återkommer när sidan är fulländad.

 7. Vimpyboy says:

  Jag vet inte riktigt hur jag ska säga det, men…. jag är stolt. Mycket stolt.

  Sidan ligger härmed uppe på fortunecity.com som finns kvar efter 11 år!

  http://mix08.fortunecity.com/index.htm

  Glöm inte ljudet nu bara!

 8. Så himla klockrent.. du MÅSTE anmäla denna till MIX-tävlingen!!!

 9. Vimpyboy says:

  Av någon mystisk anledning så gjorde jag just det. Tror du jag har någon chans att vinna? =)

Skip to main content