Arrgh… QuickTime – ge mig tillbaka min .PNG-association


För att kunna köra Expression Media krävs att man installerar QuickTime (som används internt av Expression Media för mediauppspelning). Men när man installerar QuickTime tar den över filändelsen .PNG  vilket innebär att om jag t.ex. surfar till en webbsida som innehåller en .PNG fil så öppnas den i QuickTime och renderas inte av IE, oerhört irriterande. Har testat alla tricks på Apples forum, men hittills har jag inte lyckats ta tillbaka .PNG - den här postningen i forumet gav ingen tröst heller:


Unfortunately, the QT installer is bugged, the only way I've found to prevent this problem on installing QT is to UNCHECK all associations at install, on machines which never had QT, then select specifically QT Only Products in the player itself. Near as I can determine, QT's installer does something funky which it does not undo when uninstalling, basically, you're stuck with the problem short of reinstalling your OS


QuickTimes stora styrka är naturligtvis att den stödjer ett stort antal format men jag hoppas att man i framtida versioner av Expression Media kan slippa den.

Comments (0)

Skip to main content