Mekanikens lagar (eller att hålla föredrag i tre timmar utan sin demo-maskin)


Igår körde jag MSDN Live i Varberg. Sent på kvällen innan, när skulle jag gå igenom lite mail på hotellrummet, vägrade plötsligt datorn - som skött sig strålande hela resan ner mot Göteborg och Varberg - att starta. Öht. Stendöd. Helt gone. Wastead (ja ja robert - vi fattar!). Jag fick aldrig igång den. Vad hjälper komplett backup på hela Vista och alla demo-projekt på bärbar hårddisk när datorn inte ens går att boota? Ibland blir man bryskt påmind om att datorer är högst mekaniska företeelser - och en mycket grundläggande egenskap hos mekaniska saker är att de förr eller senare går sönder och slutar fungera.


Stort tack till Klas Löfgren och Jon Wiberg på Ljud & Bildskolan KY-utbildning som lånade ut sina datorer och hjälpte mig genomföra evenemanget trots förutsättningarna.


 Robert håller låda


Idag kom en kille från HP som skruvade isär min maskin i mikroskopiska smådelar, plockade ut lika mycket ludd från fläkten som det normalt brukar finnas kvar i luddfiltret när genomsnittsgrannen har tvättat och bytte hela moderkortet mot ett skinande nytt. Datorn är som ny och livet är bra igen! 

Comments (0)

Skip to main content