Blandade observationer från MIX


Under två hektiska dagar på MIX har jag fått se mycket nytt och spännande - en hel del centrerat runt Silverlight och nästa version av Visual Studio - codename "Orcas" naturligtvis men även mycket annat roligt. Här kommer en liten genomgång av de bästa sessionerna jag sett hitills. Många av presentationerna börjar dyka upp på http://sessions.visitmix.com/ så jag har angivit namnet på sessionen inom parentes ifall du vill söka ut den.


Jim Benedetto, Allen Hurff och Aber Whitcomb från MySpace berättade om den lite speciella utmaningen att administrera och skala ut en lösning som servar över 180 miljoner användare och som innefattar över 7000 servrar. En väldigt, väldigt teknisk session för att vara MIX, som jag halkade in på lite av misstag - men mycket intressant. Det mest slående var kanske hur oumbärliga Team System, Team Foundation server och PowerShell blivit som verktyg för dem. "Branch" och "Shelf"-funktionen i Team Foundation server används flitigt för att testa olika varianter av koden. Med PowerShell kan de ställa frågor om systemstatus mot alla 7000 servrar i sitt kluster som de sedan filtrerar och analyserar. Resultatet av analysen kan sedan t.ex. leda till att de startar om tjänster eller gör andra administrativa justeringar via PowerShell. De använder även ett eget program som är integrerat med Powershell för att pusha ut ny kod till alla servrar (Megasite: Infrastructure for Internet Scale)


Omar Khan från Visual Studio-teamet visade några av de stora förbättringar för webbutvecklare som kommer i nästa version av Visual Studio codename "Orcas". Intellisense och bättre debugmöjlighet för Javascript (yes!!!), en ny kontroll för LINQ-datakällor samt den nya smidiga ListView-kontrollen demonstrerades bland annat (Using Visual Studio Codename "Orcas" to Design and Develop Rich AJAX Enabled Web Sites).


Hur kan du sänka dina kostnader för streamad media? Vilka valmöjligheter har du när du vill publicera dina mediafiler? Hur kan du enkelt lägga till en Silverlight-spelare i din egen blog?. Det här var några av frågorna som togs upp av Brad Abrams, James Clarke och Chris Knowlton från Microsoft. James Clarke visade en otroligt cool plugin till Live Writer som gör det möjligt att direkt ladda upp en Silverlight-mediaspelare till Silverlight Streaming-tjänsten och sedan publicera din blogpost med spelaren inbäddad i postningen. Håll koll på James blog, han har lovat posta plugin:en, inklusive källkod inom kort! (Silverlight: Creating and Delivering Amazing Video Experiences on the Web)


Sitter du fast i inkörda tankebanor, förutfattade meningar och trötta föråldrade processer? Kristian Bengtsson från FutureLab visade tillsammans med Kelly Goto från gotomedia hur du bryter dig ut från gamla mönster och blir orädd, innovativ och radikal i dina projekt - "...better to be a flamboyant failure than any kind of benign success.... " som Malcom McLaren uttryckte det. Otroligt skön start på tisdagen här på MIX med ett icke-teknikdrivet fokus som kändes uppfräschande (Getting UNSTUCK: Merging Design and Development in a 2.0 World)


Sessionen "Building Silverlight Applications using .NET (Part 2 of 2)" hade jag missat ettan på - men det gjorde inte så mycket, den här presentationen var fantastiskt bra! Teknik-nörden vaknade till liv efter Kristians och Kellys mind-opener-session innan - när såna coolheter som webservice-anrop, HTML DOM-integration och debug på MAC från managed code visades. Jamie Cool från Microsoft som höll i seminaret är dessutom så... ehhh... cool 🙂


När Mike Harsh gjorde en Deep Dive-presentation om Media-stödet i Silverlight på eftermiddagen satt jag mest och log hela sessionen. Silverlight är verkligen en grymt bra plattform för streamad video. När Mike visade en ny feauture i Expression Media Encoder som ger stöd för en live-stream direkt inifrån programmet, skickade ut en stream från en webbkamera han hade riktad mot publiken till en Silverlight-applikation som delade upp bilden i 70 stycken puzzelbitar som han började flytta runt, då var applåderna inte sena att vänta på sig  äsch jag menade förstås att applåderna inte lät vänta på sig - får väl skylla på en lätt jetlag som hänger kvar 😉  (Deep Dive on Silverlight Media Integration)

Comments (0)

Skip to main content