Authority Partners Code-Off na ETF Sarajevo


Student ste Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu? Razmišljate kako iskoristiti pauzu između dva semestra? Na skijanju? Nije loša ideja, no ako vas zanima tehnologija, za vas ipak imamo malo bolju ideju koja uključuje oblak.

Kao što smo i najavili tokom "Hour of Code" skupa na Elektrotehničkom fakultetu početkom decembra, naši partneri, kompanija Authority Partners, pripremaju izuzetno zanimljivo takmičenje pod nazivom "Code-Off @ ETF Sarajevo", sa ciljem edukacije studenata o cloud platformi te razvoju rješenja koja bi, osim demonstracije tehnoloških znanja, studentima omogućila i da razviju društveno odgovorne aplikacije i servise od kojih bi koristi imala lokalna zajednica.

Da bi se prijavili, potrebno je da sastavite tim od 2 ili 3 člana, ispunite formu za prijavu te ponudite ideju vezanu za podršku lokalnoj zajednici, za koju bi iskoristili Microsoft Azure Cloud platformu. Nakon prijave, 5 timova će biti izabrano od strane kompanije Authority Partners, koja će kroz predavanja i mentorsku podršku omogućiti vam da naučite kako isporučiti proizvod u 4 sedmice.

Prva predavanja su najavljena već za 31. januar i 1. februar 2015. godine, uz finalne prezentacije 27. februara.

Sigurno vam zvuči zanimljivo, svjesni ste da je novo znanje najveća nagrada, no ipak se pitate se da li tu imaju i neke dodatne nagrade? Naravno! Prvoplasirani tim osvaja pametne telefone za svakog od članova, drugoplasirani tim pametne satove, a trećeplasirani Raspberry Pi Starter Kit! Sasvim dovoljno razloga za prijavu, pa vas pozivamo da to učinite najkasnije do 16. januara 2015. godine putem ove stranice. Svakako podijelite vijest o ovom zanimljivom takmičenju i putem Facebooka!

Comments (0)

Skip to main content