Otvorene prijave za TechDay 2014 Banja Luka


Microsoft ured u Bosni i Hercegovini pažljivo sluša vaše prijedloge te smo vodeći se onim što ste nam rekli tokom 2014. godine, TechDay 2014 Banja Luka, umjesto kao tradicionalnu konferenciju, odlučili organizirati kao 4 paralelna tehnička treninga vezana za slijedeće teme:

1. Razvoj Universal Windows Apps (Spaso Lazarević)
2. Microsoft Azure radionica (Bahrudin Hrnjica)
3. Business Intelligence na Microsoft platformi (Petra Korica-Pehserl)
4. Microsoft Business Productivity Workshop + Enterprise Mobility Suite (Domagoj Pernar & Mirad Maglić)

Kapacitet svakog od navedenih treninga je ograničen i iznosi 50 mjesta, pa vam savjetujemo da se što prije registrirate na željeni trening klikom na linkove postavljene ispod.

TechDay 2014 i spomenuti treninzi održat će se u ponedjeljak, 8. decembra 2014. godina u Banja Luci, u prostorijama Panevropskog univerziteta "Apeiron", ulica Pere Krece 13, sa početkom od 09:30 sati.

Opis treninga:

1. Razvoj Universal Windows Apps (Spaso Lazarević)
Kroz radionicu posvećenu razvoju Universal Windows aplikacija saznat ćete kako možete iskoristiti preko 90% koda prilikom razvoja aplikacija za bilo koji uređaj na Microsoft platformi. Osim toga, naučit ćete nešto više o konceptima vezanim za Controls, Styles, Live Tiles, Lock Screen i Notifications, odnosno pohranjivanju podataka unutar aplikacije. U zadnjem dijelu radionice moći ćete vidjeti i kako se razvoja Universal Windows aplikaciju od početka do kraja.

2. Microsoft Azure radionica (Bahrudin Hrnjica)
Koncipiran na način da se kroz niz predavanja polaznicima pruži osnovni uvid u Microsoft Azure, kako sa stanovišta developera, tako i IT profesionalaca. Radionica se sastoji od 6 predavanja kroz koje će polaznici proći sve važnije cjeline Microsoft Azura. Namjera organizatora radionice je ponudi developerima, IT Profesionalcima i managerima uvid u Microsoftovu Cloud platformu, i da odgovori na pitanje zašto je Microsoft Azure najbolja, najkvalitetnija i najkompletnija Cloud platforma danas na tržištu.

3. Business Intelligence na Microsoft platformi (Petra Korica-Pehserl)
Cilj ove radionice je da korisnicima omogući uvid u najnovije trendove u Business Intelligence segmentu te mogućnosti kako implementirati Business Intelligence rješenja na Microsoftovoj platformi. Tri glavne teme su Corporate BI, šta je BI u tradicionalnom smislu; Self-Service BI, kako poslovni analitičari mogu samostalno učitati potrebne podatke, modelirati ih te vizualizirati; te Predictive Analysis, što je suma tehnologija koje koriste Big Dana-u uz machine learning algoritme kako bi predvidjeli trendove, potencijalne probleme i šanse.

4. Microsoft Business Productivity Workshop + Enterprise Mobility Suite (Domagoj Pernar & Mirad Maglić)
Cilj radionice pokazati je kako Microsoftove tehnologije mogu pomoći u svakodnevnim poslovnim scenarijima, od online sastanaka, zajedničkog kreiranja i dijeljenja dokumenata do korištenja različitih tipova uređaja kako bi postigli mobilnu produktivnost. Radionica je kompletno temeljena na Microsoftovoj platformi za poslovnu produktivnost – Office 365.

Raspored:

09:00 - 09:30 Registracija
09:30 - 10:15 Zajednički Keynote
10:15 - 10:30 Pauza i raspoređivanje po salama
10:30 - 12:00 Prvi dio treninga
12:00 - 12:45 Ručak
12:45 - 14:15 Drugi dio treninga
14:15 - 14:30 Pauza
14:30 - 16:00 Treći dio treninga

Skip to main content