//Publish/ događaj u Bosni i Hercegovini


U organizaciji Microsofta i 33 MVP-a iz Microsoft zajednice, na 60-tak lokacija u svijetu organizira se događaj pod nazivom //publish/. Ovaj događaj namijenjen je programerima koji su već objavili ili planiraju objaviti Windows Store ili Windows Phone aplikacije, kako bi predstavili i objavili svoje nove aplikacije te osvojili vrijedne nagrade.


U Bosni i Hercegovini, ovaj događaj će biti organiziran u subotu, 17. maja 2014. godine, a mjesto održavanja je Slobomir P Univerzitet (Pavlovića put 76.) pored Bijeljine. Prvi dio događaja planiran je za tehnička predavanja koja se tiču razvoja novog tipa univerzalnih aplikacija i objave / certifikacije aplikacija, nakon čega prisutni dobivaju priliku da rade na svojim aplikacijama koje planiraju predstaviti prisutnima.

Na sam događaj moguće je doći sa već završenom i objavljenom Windows Store i / ili Windows Phone aplikacijom (ili aplikacijom u razvoju), a da bi se ista uzela u obzir za takmičarski dio događaja, bitno je da bude objavljena na Store u periodu od 1.5.2014. do 1.6.2014. godine.

Svi //publish/ događaji širom svijeta će biti povezani u jednu mrežu pri čemu će svi učesnici imati mogućnost da dobiju tehničku podršku od Microsoft inženjera i drugih stručnjaka širom svijeta u završnoj fazi razvoja svojih aplikacija, kako bi se na kraju dana izvršili objavu aplikacija na Windows / Windows Phone Store. Zvanični hash tag događaja je #pubwin.

Agenda za događaj u Bijeljini:

09.30 – 10:00 Registracija
10:00 – 12:00 Predavanja
12:00 – 13:00 Ručak
13:00 – 17:00 Razvoj aplikacija
17:00 – 19:00 Predstavljanje rješenja i izbor najbolje aplikacije

Na //publish/ događaju je moguće učestvovati sa slijedećim tipovima aplikacija:

1. Windows 8.1 aplikacija
2. Windows Phone 8.1 aplikacija
3. Windows Universal aplikacija
4. Igre kreirane pomoću Unity za Windows 8.1 i Windows Phone 8.1

Ukoliko mislite da imate dovoljno programerskih vještina da nam se pridružite u Bijeljini, registraciju možete obaviti ovdje, pri čemu je sa početne stranice potrebno odabrati //publish/ Satellite za lokaciju Bijeljina, Bosnia. Požurite sa registracijom jer je predviđeni broj mjesta 30.

Po završetku prezentiranja rješenja pred publikom, bit će izabrana i nagrađena jedna najbolja aplikacija. Nakon toga, svi učesnici imaju rok do 1.6.2014. da objave svoje aplikacije na Windows i / ili Windows Phone Store, a sve objavljene aplikacije do spomenutog roka ulaze u takmičenje kroz koje će biti izabrane 3 najbolje aplikacije te nagrađene sa Windows 8.1 tabletom ili Nokia Lumia Windows Phone 8 telefonom.

Pored nagrada na lokalnom nivou, sve objavljene aplikacije ulaze u krug izbora zajedno sa svim učesnicima //publish/ događaja u sljedećim kategorijama:

1. Najbolja Windows 8.1 aplikacija
2. Najbolja Windows Phone 8.1 aplikacija
3. Najbolja Cross-Platform aplikacija
4. Najbolja aplikacija u po inovaciji i dizajnu

Detalje o ovom takmičenju možete pogledati na ovoj stranici

Resursi koji su vam potrebni za razvoj aplikacija:

- Windows 8.1 operativni sistem
Visual Studio 2013 sa instaliranim Update 2
- Nalog za objavu aplikacija na Windows (Phone) Store (svi koji ga nemaju dobit će token za besplatnu registraciju tokom događaja)
- Pripremite se uz besplatan dvodnevni trening u razvoju aplikacija na Microsoft Virtual Academy

Vidimo se u Bijeljini!

Spaso & Enis

Comments (0)

Skip to main content