Imagine Cup 2014 takmičenje u Bosni i Hercegovini


Ovogodišnje takmičenje nudi tri glavne kategorije, i to: igre, inovacije i društvena odgovornost, o čemu više detalja možete pronaći i na ImagineCup.com web stranici. Da bi sa svojim timom učestvovali na Imagine Cup 2014 takmičenju u nekoj od navedenih kategorija, neophodno je da se registrirate putem ove stranice.


Na Imagine Cup takmičenjima 2011. i 2012. godine Bosnu i Hercegovinu su predstavljali studenti sa Slobomir P Univerziteta. Fotografija je nastala tokom takmičenja u Sidneju.

Ako je ovo prvi put da učestvujete na Imagine Cup takmičenju, svakako vam savjetujemo da pristupite i vodiču kroz koji možete saznati kako registrirati nalog na stranici, prijaviti tim, projekat itd. Ove godine, Bosna i Hercegovina će imati lokalno finale kroz koje će se birati pobjednici u kategorijama igre, inovacije i društvena odgovornost.

Nakon izbora pobjednika na nivou Bosne i Hercegovine, tri izabrana tima će svoje takmičenje nastaviti online kroz svjetsko polufinale u odgovarajućim kategorijama, nakon čega će se izabrati timovi koji će putovati na veliko finale u sjedište Microsofta, Redmond!

Važni datumi:

10. oktobar 2013.
Otvaranje registracija za Bosnu i Hercegovinu

28. mart 2014., 23.59 sati CET
Krajnji rok za registraciju i prijavu završenih projekata

29. mart - 13. april 2014.
Ocjenjivanje projekata

15. april 2014.
Objava pobjednika na MS NetWork 4 konferenciji

30. april 2014.
Zadnji rok za izmjene na projektima prije polufinalne runde

Prijavite se već danas!

Zahtjevi

Da bi vaš projekat bio prihvaćen, u bilo kojoj od kategorija, potrebno je da sadrži slijedeće:

 • Prezentacijski video u trajanju do 10 minuta gdje se pojavljuje cijeli tim te vrši prezentaciju projekta, bez micanja kamera (kao da prezentirate pred sudijama), rezova ili dodatnih kadrova. Kroz video prezentaciju potrebno je odgovoriti na pitanja vezana za vaš tim, detalje o projektu, ciljanim korisnicima i tržišnoj strategiji. 
   
 • Detaljan opis projekta (do 10 stranica, Word ili PDF)) ili PowerPoint prezentacija (do 20 slajdova) sa informacijama o projektu, timu, ciljanim korisnicima i tržišnoj strategiji.
   
 • Softver koji ste razvili kao dio projekta.
   
 • Upute za korištenje softvera.

Sretno!

Imagine Cup 2014 - Zvanična pravila

Comments (2)

 1. Amer says:

  Kako ćemo prezentirati projekat ako ima takmičara van BiH ? Moj partner je iz Hrvatske, i da li trebam da se prijavimo i na hrvatsku stranicu za Imagine Cup ?

  Hvala u naprijed !

 2. Pozdrav Amere, trebate izabrati da li ćete se takmičiti na takmičenju u Hrvatskoj ili Bosni i Hercegovini, ne možete u obje zemlje. Video snimak onda snimite posebno pa ga objedinite u jednu datoteku, a ovoj situaciji svakako javite i na e-mail imagine [at] microsoft dot com.

Skip to main content