Mobile App Acceleration Camp u Osijeku


Ako pratite Windows Phone razvojnu platformu, velike su šanse da ste već čuli za AppCampus projekat, koji su Microsoft i Nokia prošle godine pokrenuli u Finskoj, a kojem odnedavno mogu pristupiti i timovi iz naše regije.

O čemu se zapravo radi? Ukoliko spadate u kategoriju ljudi koji imaju sjajnu ideju za Windows Phone aplikaciju koja bi imala globalni doseg ili pak već imate sjajnu aplikaciju s kojom još uvijek niste uspjeli da razvijete održiv biznis model, onda je Mobile App Acceleration Camp (MAAC) upravo za vas.

Kroz dvodnevni MAAC skup, izabrani timovi će dobiti priliku da dobiju 1:1 trening od strane predstavnika kompanija Microsoft, Nokia i AppCampus, odnosno uspješnih pojedinaca koji su već razvili aplikacijski biznis, a koji će tokom skupa biti u ulozi mentora.

Tokom skupa diskutirat će se o dizajnu aplikacija, njihovoj funkcionalnosti i dosezanju novih tržišta. Nakon samog skupa, timovi će na raspolaganju imati ukupno 15 dana da pošalju finalnu aplikaciju ka AppCampusu kako bi bili uzeti u razmatanje za AppCampus grantove. Naime, za najbolje timove, odnosno projekte koji ispunjavanju AppCampus kriterije, bit će omogućeno dobivanje grantova u iznosu od 20.000 eura ili više, u zavisnosti od projekta.

Primjeri uspješnih aplikacija su aplikacije koje donose jedinstvene mogućnosti u odnosu na aplikacije koje su već dostupne na Windows Phone Store, odnosno aplikacije koje mogu generirati veliki broj preuzimanja. Neki od uspješnih AppCampus projekata su aplikacije kao što su SongArc, Fling Theory i Haunted.

U našoj regiji, Mobile App Acceleration Camp će se održati u Osijeku, u periodu od 9. do 10. decembra 2013. godine.

Da bi prijavili svoj projekat, potrebno je da se registrirate putem odgovarajuće web stranice te unesete detalje o svom projektu najkasnije do 1. decembra 2013. godine. U procesu mogu učestvovati pravna i fizička lica, s tim da se fizička lica koja eventualno dobiju pravo na grant od strane AppCampusa, moraju postati pravna lica kako bi grant bio uspješan procesiran. Organizator skupa ne snosi troškove prevoza i smještaja za timove i učesnike MAAC-a.

Više informacija o Mobile App Acceleration Campu možete pronaći ovdje.

Comments (0)

Skip to main content