Windows Phone Week i u Sarajevu


Windows Phone Week predstavlja seriju skupova namijenjenih zajednici programera i entuzijasta, a koje organiziraju stručnjaci sa Microsoft MVP titulom iz čitavog svijeta. Skupovi se organiziraju u preko 20 zemalja, a među zemljama koje će organizirati Windows Phone Week je i Bosna i Hercegovina.

Tokom poludnevnog skupa bit ćete u prilici da saznate nešto više o razvoju Windows Phone 8 aplikacija, konzumiranju podataka, dijeljenju koda prilikom razvoja aplikacija za Windows Phone i Windows 8, razvoju Windows Phone 8 aplikacija za početnike kroz Windows Phone App Studio, razvoju igara itd.

Svi registrirani učesnici koji dođu na Windows Phone Week Sarajevo skup će također dobiti i token za registraciju besplatnog jednogodišnjeg Windows Phone Dev Center računa koji omogućava otključavanje telefona za potrebe testiranja aplikacija te samu objavu aplikacija na Windows Phone Store. Spomenuti tokeni se moraju aktivirati zaključno sa 31. oktobrom 2013. godine kroz registraciju Windows Phone Dev Center računa, nakon čega prestaju vrijediti.

Osim toga, učesnici Windows Phone Week Sarajevo skupa će biti u prilici da osvoje i druge nagrade među kojima su:

- Windows Phone 8 pametni telefon (dev kit)
- Nokia DC-16 univerzalni prenosni USB punjač (2 komada)
- Nokia Premium Developer Program kodovi (10 komada, aktivacija do 31.10.2013.)
- Godišnja pretplata na Pluralsight
- Nokia naočale, vezice i kape za najsretnije

Svoja zapažanja i fotografije svakako podijelite putem društvenih mreža te obavezno horistite hashtag #wpdevweek. Skup je namijenjen prije svega programerima, na raspolaganju imamo svega 80 mjesta pa požurite sa procesom registracije, učešće na ovom skupu se definitivno isplati! Vidimo se 28. oktobra u Sarajevu u prostorijama Mašinskog fakulteta (Vilsonovo šetalište 9.) od 11.30 sati.

Comments (1)
  1. Ajdin says:

    Poštovani,

    Da li sam dobro shatio da je pristup ovoj konferenciji besplatan?

    Lp,

    Ajdin

Comments are closed.

Skip to main content