Najava MSCommunity konferencije


U petak, 14. septembra 2012. godine, u Sarajevu će se održati prva cjelodnevna konferencija u organizaciji MSCommunity zajednice u Bosni i Hercegovini. Lokalna zajednica, sa User Groupama u Banja Luci, Bihaću, Bijeljini, Mostaru, Sarajevu i Tuzli, sa aktivnim radom je počela prije 5 godina, a uz ovaj mali jubilej, kao potvrda razvoja zajednice i kvalitetnog rada lokalnih stručnjaka i entuzijasta, dolazi i organizacija spomenute konferencije.

Lokalni ured Microsofta BiH od početka podržava razvoj i napore zajednice, no za napredak zajednice, povećanje broja grupa, organizaciju sastanaka te pronalazak zanimljivih predavača, najzaslužnija je svakako sama zajednica, odnosno istaknuti pojedinci u zajednici, kao što su MVP-ovi, vođe grupa i drugi. O značaju zajednice za Microsoft dovoljno govori i podatak da su tokom proteklih godina MSCommunity predavači dobili priliku da predaju na Microsoftovim lokalnim konferencijama. Tokom prve MS NetWork konferencije, koja se održala u Banja Luci u martu 2011. godine, Microsoft je rezervisao par slotova za MSCommunity predavanja, da bi nakon izvrsnog prijema od učesnika konferencija, MSCommunity na drugoj MS NetWork konferenciji, koja se održala ove godine u Mostaru, za MSCommunity obezbijedio čitavu sekciju. U tom smislu, organizacija MSCommunity konferencije je samo logičan slijed događaja.

Prva MSCommunity konferencija ponudit će predavanja podijeljena u dvije sekcije, za IT profesionalce te programere, uz fokus na nove proizvode, među kojima su i proizvodi koji tek treba da se pojave na tržištu. Tako ćete kroz IT Pro sekciju imati priliku slušati o temama vezanim za Lync Server 2013, SQL Server 2012, SharePoint 2013, SCCM 2012 te Windows Server 2012 i Windows 8, odnosno o Visual Studio 2012, razvoju aplikacija za Windows 8, REST API-ju, HTML5, razvoju za Kinect, SharePoint itd. Značajno je naglasiti i da na konferenciji učestvuju svi MVP-ovi iz Bosne i Hercegovine, uz jednog MVP-a iz Slovenije, a kao najbolja potvrda zanimanja za ovu konferenciju, tu je podatak da se konferencijski kapacitet popunio za manje od dva dana nakon otvaranja prijava.

Više informacija o samoj konferenciji, odnosno sadržaju predavanja, možete pronaći ovdje. Zvanični Twitter hashtag za konferenciju je #mscbihconf, a ukoliko posjedujete Windows Phone uređaj, možete preuzeti i konferencijsku aplikaciju za koju je zaslužan kolega Spaso Lazarević. Vidimo se na MSCommunity konferenciji!

Comments (0)

Skip to main content