Serija webcasta: Programiranje za Windows Phone 7


Webcasti o programiranju igara na XNA platformi se neće održati. Ukoliko ste zainteresovani za programiranje XNA igara za Windows Phone 7.0, posjetite online kurs na stranici http://create.msdn.com/en-US/education/catalog/article/wp7_jump_start, dok se na stranici https://channel9.msdn.com/posts/Mango-Jump-Start-01-Building-Windows-Phone-Apps-with-Visual-Studio-2010 nalazi nova verzija kursa koja obrađuje Windows Phone Mango.

UPDATE - Webcast se neće održati 2.8. Webcast Razvoj Silverlight aplikacija za Windows Phone - II dio će biti održan 9.8. sa početkom u 15:30 sati

Microsoft BiH tokom jula i avgusta 2011 godine organizuje  seriju webcast-a sa temom "Programiranje  aplikacija i igara za Windows Phone 7". Webcasti će se održavati svakog utorka, sa početkom u 15:30. 

Preliminarni raspored

Preliminarni raspored tema webcasta je slijedeći:

19.7 - Uvod u Windows Phone platformu i najava takmičenja "Windows Phone 7 App Challenge". Snimak: http://www.techdays.tv/videos/3749.html
26.7 - Razvoj Silverlight aplikacija za Windows Phone - I dio. Snimak: http://www.techdays.tv/videos/3750.html
9.8 - Razvoj Silverlight aplikacija za Windows Phone - II dio. Snimak: http://www.techdays.tv/videos/3751.html
16.8 - Programiranje igara korištenjem XNA Frameworka - I dio
23.8 - Programiranje igara korištenjem XNA Frameworka - II dio
30.8 - Rad sa servisima i Cloud aplikacije
septembar 2011 - Windows Phone Mango - novosti za programere

Sve eventualne izmjene u ovom rasporedu biće objavljene na sajtu MSDN Bosna i Hercegovina http://blogs.msdn.com/msdnbih .

Kako pratiti webcaste?

Da biste mogli pratiti webcaste, neophodno je da imate instaliran softver Lync Attendee koji možete preuzeti sa stranice http://bit.ly/LyncAttendee. Za praćenje webcasta dovoljno je da u browseru posjetite adresu http://bit.ly/wp7webcast pri čemu će se Lync Attendee sam pokrenuti i omogućiti vam povezivanje na webcast. 

Snimci webcasta

Svi webcasti će biti snimljeni i snimci objavljeni na sajtu MSDN Bosna i Hercegovina http://blogs.msdn.com/msdnbih .

Pitanja i dodatne informacije

Ukoliko imate dodatnih pitanja o ovim webcastima, obratite se e-mailom na bihdpe@microsoft.com ili postavite pitanje u komentaru na ovaj blog post.

Comments (7)

 1. Vedran says:

  Ovo ce biti super svaka cast

  da li ce webcast biti na englekom ili lokalnim jezicima

 2. Odlična ideja za organizaciju serije predavanja. Mislilm da se ljudi u Microsoft BiH baš trude da aktiviraju IT populaciju a tu bih posebno pohvalio Dragana Panjkova koji je izvršilac tih ideja.

  Vrijeme početka predavanja predstavlja mali problem za one koji su zaposleni  ali mogućnost offline pregleda rješava taj problem.

  Takođe, organizacija takmičenje je jedan od bitnih vidova generisanja kvalitetnih softverskih proizvoda jer je u ljudskoj prirodi da se poredi, takmiči sa drugim.

  Pozdrav

 3. @Vedran:

  Svi webcasti ce biti na lokalnim jezicima.

 4. komj says:

  Gdje se može skinuti snimak prvog webcasta?

 5. komj says:

  Gdje možemo skinuti snimku prvog webcasta?

 6. komj says:

  I gdje da skinem snimak prvog webcasta?

 7. Da li će snimljeni webcasti biti dostupni nakon završetka cijele serije, ili i prije?

  Pozdrav!

Skip to main content