APPA Market – dostupan svim programerima Windows Phone aplikacija u Centralnoj i Istočnoj Evropi


Kao što je već poznato, ukoliko živite u Bosni i Hercegovini ne možete svoju Windows Phone aplikaciju objaviti na Marketplace-u. Pored programera iz BiH, programeri iz velikog broja zemalja nisu u mogućnosti da se registruju na Windows Phone Marketplace-u i objavljuju svoje aplikacije.

Od početka maja, svi programeri WP7 aplikacija iz zemalja Centralne i Istočne Evrope mogu da svoje aplikacije ponude korisnicima putem portala APPA Market. APPA Market je kreiran od strane firme APPA Mundi, i jedan je od 5 Global Publisher portala namijenjenih programerima iz zemalja u kojima nije moguće koristiti Marketplace. Više o Global Publisher portalima možete saznati na sesiji Making Money with your Application on Windows Phone sa konferencije MIX 2011.

Kako se koristi APPA Market?
Proces je veoma jednostavan, i sastoji se od 5 koraka:

  1. Registrujete se za APPA Market nalog
  2. Uploadujete vaše aplikacije na sajt APPA Market (u .XAP datoteci kreiranoj na Release konfiguraciji)
  3. APPA Mundi objavljuje vašu aplikaciju na Marketplace
  4. APPA Mundi vas informiše o statistikama (broju preuzimanja i zaradi)
  5. APPA Mundi vam isplaćuje za vaše plaćene aplikacije.

Putem portala APPA Market moguće je objavljivati i update-ovati aplikacije na Windows Phone Marketplace, kao i vršiti tzv. Developer Unlock WP7 aparata. Servis je na raspolaganju svim programerima iz zemalja koje nemaju direktan pristup Marketplace-u (sa fokusom na Centralnu i Istočnu Evropu), a studenti imaju popust na usluge koje nudi ovaj portal, a taj popust ostvaruju kroz članstvo u DreamSpark programu.

Detaljne informacije o uslugama koje nudi APPA Market možete pronaći na stranici http://www.appamarket.com/faq.aspx.

Skip to main content