Je WordPress RSS feed optimaliseren in 4 stappen – Appinasnap


 

Met een Windows 8 app bereik je een groter publiek met je content. Het maken van een app is nu makkelijker met behulp van de App in a Snap template. Nu kan iedereen op basis van een RSS feed een Windows 8 app bouwen. Hoe je app er uitziet is mede afhankelijk van de kwaliteit van je RSS feed. Ziet de RSS feed er nog niet uit zoals je zou willen? Gelukkig is het mogelijk om met een paar simpele stappen je RSS feed te optimaliseren, vooral als je gebruik maakt van het websitesysteem WordPress.

Controleren hoe je RSS feed er momenteel uitziet? Plaats dan /feed/rss achter je websiteadres. Als je websiteadres momenteel www.voorbeeld.nl is, dan geeft www.voorbeeld.nl/feed/rss je een voorbeeld.

We hebben een paar handige tips op een rijtje gezet om je RSS feed nog beter te maken.

clip_image002

1) Pas de velden van je RSS feed aan
Met een programma zoals Feedburner kan je eenvoudig de beschrijving, de titel en andere functionaliteiten aanpassen.

2) Voeg een logo toe aan je RSS feed
Voor de herkenbaarheid is het fijn als je een logo toevoegt aan je RSS feed. Op internet staat een handige handleiding.
3) Voeg afbeeldingen toe aan je RSS feed
Als je WordPress gebruikt, en een image aan je RSS feed wilt toevoegen dan doet deze WordPress plug-in voor RSS afbeeldingen het codeerwerk voor je.

4) Breid je RSS feed uit met relevant nieuws
Heb je zelf niet genoeg nieuws om te delen? Vul dan je eigen nieuws aan met RSS feeds vanuit andere nieuwsbronnen. Met RSS Mix maak je feeds klaar om te publiceren.

Alles aangepast? Controleer dan of je RSS feeds nog steeds werkt. Dit kan je doen met een gratis tool zoals http://feedvalidator.org/

Nu je RSS Feed helemaal in orde is, is het maken van je eigen app een logische vervolgstap! Start hiermee op www.aka.ms/appinasnap
Heel veel succes!


Comments (0)

Skip to main content