Prijswinnaars van HTML5 wedstrijd FrameRate Fest zijn bekend!


De prijswinnaars van FrameRate Fest zijn bekend! Amazing Maze van Mike Tuitel en Paul Orzino, Chopper van Giel Berkers, Triangularity van Michel Ypma en Rainbow Ride van Remco van den Brink zijn in de prijzen gevallen. De winnaars kregen van Microsoft de befaamde FrameRate Fest award (3D-print) én een Xbox 360 met Kinect.

 

 

 

 

 

In de jury zaten Jort Schutte van ilovenewwork.com, Patrick de Laive van thenextweb.com en Timan Rebel van Mobypicture. Schutte: “Met Amazing Maze laten de makers zien dat een klein frame je niet hoeft te beperken in speelruimte. Het frame is interactief, voelt groots aan en is leuk om mee te spelen. Ik vond het nog best een klus om de maze op te lossen.” Timan Rebel over Triangularity: “De enige in de top 3 zonder spelelement, maar wel met een betoverend effect. Het doet me denken aan de lichteffecten van vroeger, met dansende lichtstralen. Erg leuk gemaakt.”

De focus lag volgens de jury vooral op vernieuwing en ontwikkeling van HTML5. Daarom hebben ze tevens twee eervolle vermeldingen aangewezen. Corbatris van Xavier Vermeiren en Drops van Lieven Eulaers laten zien dat de makers een stap verder zijn als het gaat om de mogelijkheden van HTML5. Timan Rebel: “Ik vond het belangrijk dat er interactiviteit in zou zitten en niet enkel mooie willekeurige effectjes.” Over winnaar Chopper zegt hij: “Leuk en moeilijk spel. Ziet er op het eerste gezicht niet heel spannend uit maar de delay in de gameplay maakt het tof en uitdagend om lang mee te spelen.”

FrameRate Fest is een initiatief van Internet Explorer 9. In de browser zien HTML5 animaties er vloeiender uit omdat er meer 'frames per second' getoond worden, dit door de unieke hardware versnelling van de browser. FrameRate Fest daagde webdesigners en -developers uit om een ultieme HTML5 creatie te maken binnen een frame van 300x300 pixels. Bekijk hier de winnende creaties: frameratefest.com.

Rainbow Ride van Remco van den Brink

Comments (0)

Skip to main content