Opdatering til Dynamics AX 2012 giver virksomheder ERP i skyen og på mobile enheder


Dynamics AX 2012 R3 er nu tilgængelig globalt. Det betyder, at danske ERP-brugere kan få glæde af nye funktioner inden for mobile applikationer og understøttelse i skyen. Derudover får transport- og logistiksektoren ny indsigt i forsyningskæden og bedre mulighed for styring af processer.

Udviklingen inden for cloud, sociale medier, bring your own device og nemmere adgang til data ændrer måden, hvorpå vi kommunikerer og engagerer os med hinanden. Med den nye opdatering til Dynamics AX 2012 kan vores kunder se frem til en ERP-løsning, som giver brugere større mobilitet, udnytter mulighederne i skyen og hjælper virksomheder til at styrke sit engagement med sine kunder. Nemmere tilgængelighed til forretningssystemerne og processer direkte fra mobile enheder – f.eks. smartphones og tablets – giver medarbejdere fordelen ved at kunne arbejde med ERP-systemet på farten og derved yde kunderne langt bedre service end tidligere.

De vigtigste nyheder i Dynamics AX 2012 R3 er:

  • Mobile applikationer: Virksomheder kan nu udvikle og udrulle mobile applikationer, så brugerne kan tilgå Dynamics AX-funktioner direkte på tablets og smartphones, når de arbejder væk fra kontoret eller er på farten. Flere applikationer er allerede tilgængelige i Microsoft Store, f.eks. til rejseafregning, timeregistrering og godkendelser. En ny app er desuden tilgængelig for butiksansvarlige, som ønsker at kunne håndtere nye ordrer på stedet. Læs mere om mobile apps her.
  • Drift i skyen: Med Dynamics AX 2012 R3 kan virksomheder nu køre deres ERP-system på Microsoft Azure, hvilket giver sikker drift i skyen, herunder back-up af data og mulighed for at hente kritiske forretningsinformationer når som helst og hvor som helst. Med drift i Windows Azure følger muligheden for at oprette sit eget virtuelle univers, hvorfra man bedre kan forudsige og justere ændringer. Samtidig har man nem adgang til support.
  • Lifecycle Services: Virksomheder kan få service og support til bedre at planlægge, forudsige og reagere på ændringer i forretningen. Med Lifecycle Services kan IT-afdelingen i samarbejde med forretningen styre opgraderinger, roller og licensrettigheder, overvåge Dynamics AX-systemet, justere forretningsprocesser og nemt modtage support i skyen. Lifecycle Services har allerede sparet virksomheder, som har testet løsningen, for både tid og ressourcer, der er forbundet med at identificere og løse forretningsudfordringer.
  • Transport og logistik: Dynamics AX 2012 R3 indeholder også funktioner specielt udviklet til transport- og logistiksektoren, som giver bedre indsigt i forsyningskæden og bedre mulighed for at styre og standardisere processer.

Return on investment på tre år

En undersøgelse, som Forrester Consulting har foretaget på vegne af Microsoft, viser, at virksomheder, der benytter Dynamics AX, opnår god return on investment (RoI). I gennemsnit er investeringen tilbagebetalt med 92% efter tre år, og der høstes gevinster for over 30 millioner kr.

Dynamics AX 2012 R3 markerer et afgørende teknologisk skridt fremad, da opdateringen gør ERP tilgængelig på virksomheders mobile it-enheder og i skyen – og dermed giver medarbejdere adgang til forretningskritisk data hvor som helst og når som helst. Dermed får virksomhederne og den enkelte bruger en stærk og fleksibel platform til at videreudvikle forretningen og vækst.

Hasse Bergman, CEO for ERP-eksperten SCALES, har store forventninger til Dynamics AX 2012 R3:

”Frigivelsen af AX2012 R3 er årets vigtigste begivenhed for alle eksisterende og potentielle ERP-kunder, da opdateringen flytter mulighederne for at adressere kundernes ønsker og behov væsentligt. Dynamics AX2012 R3 tilbyder afgørende produktivitetsfremmende muligheder indenfor benyttelse af mobile apps samt omkostningsbesparende muligheder for at udnytte Cloud-platformen Azure til drift af løsningen. Mange kunder har i længere tid efterspurgt mere transparente og kendte omkostninger, som med den nye opdatering er en de facto mulighed.

Den største nyhed i Dynamics AX2012 R3 er introduktionen af det helt nye Warehouse Management System, som er fuldt integreret med meget avanceret funktionalitet til at understøtte processerne i hele distributionskæden. Hos SCALES er vi allerede i gang med de først tre implementeringer, der baserer sig på R3-opdateringen og har flere på vej. Vi har store forventninger til R3-frigivelsen og glæder os til at kunne tilbyde og implementere et så visionært og funktionsrigt produkt.”

For mere information om Dynamics AX 2012 R3, se her. Forrester Consulting rapporten kan downloades her.

Vh. Alexander Schadow, Business Group Lead, Microsoft Dynamics; aschadow@microsoft.com

Skip to main content