Nye pc’er, tablets og forretningsapps baner vej for mobile medarbejdere


På årets største forbrugerelektronikmesse, Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, løftede pc-producenterne sløret for en række nye Windows-enheder, som danske forbrugere - men bestemt også arbejdspladser - kan se frem til i 2014. Nye Windows 8.1 pc’er og tablets samt applikationer og services giver brugerne nye oplevelser og øger perspektivet for at arbejde mobilt.  

Tablets indtager arbejdspladserne

Markedet for tablets har oplevet stor vækst i 2013 og har i høj grad indtaget arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner samt vundet forbrugernes hjerter. Udover Microsofts egne tablets, Surface og Surface Pro, har pc-producenterne lanceret mange forskellige Windows 8 og Windows 8.1 tablets med stor kraft, ydeevne og i elegante design. Perspektivet for tablets i 2014 er endnu større i takt med, at flere varianter af enheder ser dagens lys og stadig flere forretningsapplikationer kommer til. Applikationer, som gør arbejdsdagen for den mobile medarbejder både lettere og sjovere.

Fordelen ved Windows-tablets er, at man arbejder i det velkendte Windows-univers, nemt kan tilkoble eksterne enheder (tastatur, printer, USB osv.) og samtidig får hurtig adgang til internet, Office og forretningsapplikationer, så man kan være produktiv på farten.

Et godt eksempel på en virksomhed, der benytter tablets til at øge produktivitet og arbejdsglæde er det amerikanske flyselskab Delta Airlines, som nu udstyrer 11.000 piloter med Surface-tablets. Resultatet er mindre administration, øget mobilitet og produktivitet samt reduktion i CO2 og besparelser på over DKK 70 millioner i brændstof og andre omkostninger hvert år. Se video om Deltas brug af tablets her.  

Nye pc-kategorier øger fleksibiliteten for mobile medarbejdere

Et andet område i vækst er de såkaldte 2-i-1 pc’er, som består af både pc og tablet i én enhed. Forestil dig en tablet med et tastatur, som kan frakobles eller vippes rundt bag om skærmen, så den både kan benyttes som traditionel laptop og som tablet. En sådan enhed er ideel til samarbejde og præsentationer. All-in-ones er en anden pc-kategori i stærk vækst, som har roterende display, ultratyndt design, klare HD-skærme og indbyggede batterier, som gør dem nemme at transportere.

De nye egenskaber i Windows 8.1 såsom touch, nye søgefunktioner, applikationer og services i skyen, gør at pc producenterne nu kan designe hardware, som har mere kraftfuld ydeevne, touchskærme, længere batteritid og mere elegante paneler og højtopløselige skærme.

På CES har Panasonic således præsenteret en lille og stødsikker tablet på 7”, der er velegnet til erhvervsbrug og hårdfør over for forskellige omgivelser. Og Lenovo lancerede to nye 2-i-1 pc’er på CES, som er fleksible enheder, der kan opnå forskellige positioner. En anden nyhed er Toshibas 15” mobile arbejds-pc, som indeholder ultra HD med en helt særlig skærmopløsning. Læs mere om Windows-nyhederne fra CES her.

   

Vær produktiv med forretningsapps

Microsoft har i løbet af 2013 lanceret en række forretnings-apps til Windows 8.1 enheder, der gør det nemt at være produktiv på farten og fra pc’er, tablets og smartphones. Medarbejdere kan således kommunikere og samarbejde med kollegaer via Lync og Yammer forretningsapps, uanset hvor de befinder sig. Og med Office Remote app’en kan man bruge sin smartphone som fjernbetjening til præsentationer. Dynamics CRM og AX apps giver mulighed for at holde styr på kunderelationer og klare rejseafregninger på farten. Læs mere om forretningsapps, der kan gøre danske medarbejdere mobile her.

I dag benytter 1.5 milliarder mennesker Windows-enheder, og med det stadig stigende udvalg af pc’er, tablets og forretningsapplikationer bliver arbejdslivet kun endnu mere sjovt og produktivt for medarbejdere, der ønsker fleksibilitet og mobilitet i hverdagen.

Mvh. Louise Harders, produktchef for Windows, louiseh@microsoft.com, 2949 9925.

Skip to main content