Om et år stopper support på Windows XP – hvad sker der så?


Bruger jeres virksomhed stadig Windows XP? Så er det tid til at opdatere.

I 2001 lancerede Microsoft Windows XP, styresystemet der gik hen og blev sin tids bedst sælgende og som hjalp brugere til at blive mere produktive og sikre, i en verden hvor hurtigt internet vandt frem på både kontoret og i hjemmet.

Der er nu gået 12 år og teknologien har taget adskillige, store skridt fremad. Det har forventningerne til det moderne styresystem også: Virksomheder stiller f.eks. stadig større krav til håndtering af data og beskyttelse af følsomme oplysninger – og brugerne vil have it-løsninger, der passer deres individuelle arbejdsstil og som gør det muligt at være produktiv uanset tid, sted og platform.

At forventninger ændrer sig over tid, præger selvfølgelig også Microsofts politik for produktudvikling. Om et år markerer vi derfor en milepæl for Windows XP – fra og med 8. april 2014 tilbyder Microsoft ikke længere support til brugere af Windows XP. Det betyder konkret, at kunder og partnere ikke længere vil kunne modtage sikkerhedsopdateringer til styresystemet eller få teknisk assistance fra Microsoft fra denne dato.

En moderne platform som Windows 8 fremtidssikrer it-infrastrukturen og gearer jeres virksomhed til vækst

Danmark er et it-modent land, og vi er generelt rigtig godt med, når det gælder den nyeste og bedste teknologi. Og med det hastigt voksende udvalg af produkter som notebooks, tablets, desktop-pc’er, touch eller tastatur-løsninger er der i dag bedre mulighed end nogensinde for at finde it-produkter, der matcher enhver virksomheds behov, uanset størrelse. Windows 8 giver din virksomhed en moderne platform, der er designet til denne nye generation af hardware-muligheder – og som sikrer, at din virksomhed får det maksimale ud af de nye teknologiske muligheder.

Men migrering til et nyt styresystem kan tage længere tid og koste mere, jo længere man bliver på Windows XP, som en rapport fra IDC også viser. Derfor opfordrer Microsoft sine kunder og partnere til at udnytte muligheden og komme fra start allerede nu. Mange virksomheder er allerede i gang med at skifte væk fra Windows XP til Windows 7 eller Windows 8 – og der er flere værktøjer, man kan bruge til at lette processen, blandt andre:

Og hvis du er en mindre eller mellemstor virksomhed, kan du som led i Microsoft’s Get2Modern tilbud nu opgradere til Windows 8 Pro og Office Standard 2013 med 15% rabat frem til 30. juni 2013. (Bemærk: Dette tilbud er kun gældende på op til 249 licenser til hhv. Windows 8 Pro og Office 2013 Standard-udgaverne)

Vh. Martin Thorning Hansen, Divisionschef for Windows, Microsoft Danmark (mthansen@microsoft.com)


Comments (0)

Skip to main content