Microsoft i tæt udviklingsarbejde med Facebook om Grafsøgning


Facebook har netop annonceret, at den nye søgefunktion ”Grafsøgning” vil blive introduceret til brugerne i løbet af de kommende måneder. Grafsøgning gør det muligt at søge på tværs af indhold og forbindelser på Facebook og derigennem opdage nye forbindelser, steder og ting.

Den nye Grafsøgning er designet til at genkende naturligt formulerede sætninger og ikke kun søgninger efter enkeltstående søgeord som i traditionelle søgemaskiner.

Med Grafsøgning kan du fx bruge enkle, specifikke udtryk som f.eks. "Billeder mine venner tog i New York City" til at finde, det du ønsker, og grafsøgning gør det lettere at finde oplysninger, som er delt på Facebook.

Allerede i sidste halvdel af 2010 begyndte Microsoft Bing og Facebook at samarbejde om at gøre søgning mere social. Arbejdet blev sat i gang ud fra den tese, at der var plads til forbedringer, når det gjaldt opdagelser på nettet. En af løsninger var at benytte brugerens relationer som en søgeplatform.

I udarbejdelsen af Grafsøgning arbejdede et udviklerhold fra hhv. Facebook og Microsoft sammen for at forbedre søgeoplevelsen. Samarbejdet betyder, at når brugerne ønsker at søge uden for Facebooks rammer, får de søgeresultater fra Bing med en social kontekst og yderligere oplysninger, som fx Facebook sider.

 

Billedtekst: Forestil dig, at du søger efter Jay-Z koncerter på Facebook og ikke kun finder Facebook indhold. Dine søgeresultater vil med Grafsøgning også vise web-resultater fra Bing, herunder koncertbilletter, nyheder om turne, billeder og lignende — herunder hvor mange mennesker som ”synes godt om” resultatet.

 

Du kan prøve Grafsøgning her og du finder mere information om samarbejdet med Bing her.

/ Ulrik Krag, Direktør for Advertising & Online Danmark, ulrikk@microsoft.com / 22 40 43 13

Skip to main content