Den nye cloud app-model til Office og SharePoint


Den 16. juli offentliggjorde Microsoft customer preview-versionen af Office 2013. Samtidig introducerede Microsoft en af de vigtigste og bedst bevarede hemmeligheder i det nye Office: Den nye cloud app model til Office og SharePoint. Denne nye model kan lade sig gøre i og med det nye Office har et enormt cloud-fokus.

Skyen har været katalysator for forandringer og måden vi skaber og bruger data på. Tilgangen har ændret sig dramatisk. Med Office 2013 er visionen at skabe et økosystem af apps, som forbinder data i skyen med data i Office.

I Microsoft har vi, som bekendt, et stort engagement i udviklermiljøet. Vi har senest givet udviklerne nye muligheder med Windows 8, Windows Phone og Azure. For udviklere er Office ikke en ny platform. Flere end 700.000 udviklere er blevet introduceret til platformen. Den nye model åbner en række nye scenarier, der ikke var så ligetil eller sågar mulige tidligere. Det er scenarier, der gør enhver webudvikler til en Office-i-skyen-udvikler.

Vi vil gøre det muligt at bygge apps ved hjælp af gængse udviklingsværktøjer og -sprog (Javascript, .NET og HTML5), og i den nye app model kombinerer vi derfor cloud-tjenester og web-teknologier, der har det velkendte UI fra Office og SharePoint.

En moderne cloud app-model til det moderne Office

I udviklingen af vores nye cloud app-model har vi fokuseret på tre ting:

  • Udviklere kan skrive apps, som kører på tværs af alle programmer i platformen. En app skrevet til fx Word vil også kunne afvikles i Excel
  • Det er muligt at bygge apps ved hjælp af velkendte udviklingsværktøjer og -sprog (Javascript, .NET og HTML5)
  • Med vores app-model i skyen er implementering, opdatering og vedligeholdelse af apps hurtigere og nemmere i det nye Office og SharePoint både nemt og hurtigt.

Udviklere kan skrive apps til brugere af Office på tre platformen: Vores eget Office og Windows samt i Facebook. Disse apps  bliver tilgængelige i Office Store, hvor udviklerne har mulighed for at nå ud til den milliard brugere af Office, som findes på verdensplan.

Office Store er en integreret del af den nye Office. Udviklere som uploader deres app til Office Store får 80 procent af provenuet. Priserne er fleksible og udviklere kan uploade trial-udgaver, gratis udgaver eller betalings-apps.

Du finder mere om udvikling af app til Office på msdn, og er du udvikler kommer du godt i gang med at bygge apps til Office og SharePoint via dev.office.com.

For mere information kan du også kontakte produktchef for SharePoint Jon Haugen på tlf: 29 49 98 91 eller på e-mail: jonhau@microsoft.com.

 

Skip to main content