Slut med 9-17-arbejdsdagen


Fra den 16. april og ugen ud opfordrer vi i Microsoft danskerne til at arbejde smartere. Muligheden for selv at tilrettelægge vores arbejdsdag gør os mere produktive og er samtidig med til at sikre en bedre balance mellem arbejde og privatliv. Men de danske virksomheder kan blive bedre til at arbejde smartere. Det viser en ny stor europæisk undersøgelse.

Undersøgelsen, som det internationale analysebureau Vanson Bourne har udarbejdet for Microsoft, viser, at danskerne er det folkefærd i EU, som benytter sig mest af fleksible arbejdspladser. Men undersøgelsen viser også, at den største barriere for at arbejde smartere er manglende teknologiske redskaber.

Andre udvalgte resultater fra undersøgelsen

  • 88 procent af de danske arbejdspladser mener, at muligheden for at være fleksibel er til stede i virksomheden
  • 77 procent af danskerne benytter sig af muligheden for at arbejde smartere
  • 70 procent af danskerne mener, at en hjemmearbejdsplads vil gøre dem mere produktive
  • 85 procent af de adspurgte medarbejdere mener, at teknologien kan optimere samarbejde internt mellem medarbejdere og eksternt med kunder og partnere.
  • Men blot 23 procent af de virksomheder, der tillader fleksibelt arbejde, stiller også de rette systemer til rådighed. Dermed er det sværere for medarbejderne at tilgå virksomhedens programmer og information på fx smartphones og pc’er
  • Og 45 procent af virksomhederne har investeret i en samarbejds- og kommunikationsplatform med eksempelvis chat, tilgængelighed og/eller videokonference.

Konsortiet bag Arbejd Smartere-initiativet er ud over Microsoft også Dansk Erhverv, DJØF, Dansk Energi, Telenor og Miljøorganisationen 10:10. Arbejd Smartere-ugen udspringer af sidste års succes med Den Nationale Hjemmearbejdsdag.

Du kan læse mere om Arbejd Smartere-initiativet her og deltage i debatten om smartere arbejde her.

Er du interesseret i flere resultater fra undersøgelsen kontakt da venligst Mette Schønnemann a-mettsc@microsoft.com.


Skip to main content