Windows XP – en trendsætter med 10 år på bagen


For 10 år siden lancerede Microsoft Windows XP. En innovativ nyskabelse, som satte nye standarder for styresystemer og ændrede den måde, vi bruger computeren på. 10 år er nærmest en evighed i teknologiens verden, men alligevel bruger mange danske forbrugere og virksomheder stadig XP. Det er en cadeau til systemet, men samtidig et paradoks. For XP er designet til en anden tid og er ikke tidssvarende i vores digitaliserede samfund med store krav til hastighed og produktivitet.

I 2001 var film noget, vi så på VHS på et klodset og kasseformet tv. Vi hørte musik på Compact Discs, og computeren stod hos langt de fleste fasttømret til skrivebordet. Siden da er den teknologiske udvikling eksploderet. I dag kræver vi høj hastighed og overskuelighed på computeren, så vi kan håndtere mange ting på én gang. Vi skal let og hurtigt kunne sortere og finde information blandt meget store mængder data. Det er XP ikke bygget til, og man risikerer at spilde tiden på at lede. Det går ud over produktiviteten.

Da XP blev udviklet, var virus noget, der kom på disketter, og alt blev sorteret og gemt i mapper på harddisken. Sådan er det ikke længere.

Med XP blev der bygget et solidt fundament til fremtidens styresystemer, som tager mange af de bedste features med videre. Windows 7 bygger videre på XP’s tradition for brugervenlighed, innovation, grafik og ikke mindst sejlivethed. Windows 7 er designet til den virkelighed, vi i dag befinder os i.

VH Martin Thorning, divisionschef for Windows

Skip to main content