Ren science fiction med HTML5


I marts lancerede vi Internet Explorer 9 med fuld understøttelse af HTML5. Det har gjort det muligt for udviklere at lave hjemmesider, der er grafisk flottere og betydeligt hurtigere end før. Senest er vi sammen med Disney gået sammen om at lave en internetbaseret tegneserie, der bygger på den klassiske science fiction-film TRON.  Sitet, der er i al beskedenhed er et grafisk overflødighedshorn, har kun taget udviklerne under én måned at lave.   

Med HTML5 har udviklere og designere fået de bedste forudsætninger for at skræddersy indhold til brugerne. Vi tror på, at HTML5 er fremtiden og en vigtig del af brugernes web-oplevelse.  I samarbejdet med Disney Målet har mølet været at udnytte HTML5’s unikke muligheder til at opgradere læseoplevelsen uden at miste den autencitet og følelse, der er i en traditionel tegneserie. Det vil blandt andet sige, at der ligesom i en gammeldags printudgave er holdt en lineær opbygning i historien, hvor hvert billede fortæller en historie og understreger plottet. Derudover er fornemmelsen af at læse fra venstre mod højre bevaret – men uden at man behøver at bladre. Så udover at oplevelsen af at læse tegneserien på nettet er visuelt stimulerende, så er den samtidig genkendelig.

 Udviklerne ønskede at lave en tegneserie, der ikke krævede en massiv båndbredde hos brugerne, men som stadig var i HD-billedkvalitet med masser af pixels og bløde overgange. For at opnå HD-kvaliteten i tegneserien startede Disney med at teste, hvilken teknologi der ville passe bedst til projektet og give de bedste resultater på tværs af forskellige browsere.  Som udgangspunkt var tanken at bruge CSS3, men her var kvaliteten ikke optimal. I stedet begyndte man at se på HTML5. Og det viste sig, at HTML5 giver en HD-kvalitet, der betydeligt bedre end konkurrenternes.  

Samarbejdet med Disney viser, at nettet som vi kender det er i gang med at forandre sig mod nye og langt mere grafiske hjemmesider, hvor man kan bruge lyd og billede til at skabe bedre weboplevelser.

Læs mere om TRON Legacy Digital Book her og oplev den her.

Vh Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com.

Comments (0)

Skip to main content