Microsofts anti-pirat indsats og NGO’er i Rusland


De seneste dage har danske og internationale medier skrevet om, at de russiske myndigheder har beslaglagt NGO’ers computere i anti-pirat arbejdets navn. Det handlede i flere tilfælde om computere indeholdende Microsoft-software. Der er blevet skrevet, at de russiske myndigheder har brugt Microsoft til at undertrykke NGO'er og journalister og at Microsoft har samarbejdet med myndighederne om dette. Microsoft har igangsat konkrete tiltag for at håndtere sagen.

Hos Microsoft ønsker vi at reducere mængden af piratsoftware, men det må naturligvis ikke gå ud over NGO’er, journalister eller andre. Det vil vi ikke være med til - heller ikke uforvarende.

Et kort overblik over tiltagene: 

  • Et internationalt advokatfirma udarbejder nu en uafhængig undersøgelse af sagen inkl. råd til fremtidige procedurer.
  • Microsoft starter et nyt software licens-program, som sikrer NGO’er gratis og lovlige licenser af Microsoft-software. Programmet kører til 2012, hvor de deltagende NGO’er er overført til vores eksisterende program om gratis, lovlige licenser til NGO’er
  • Specifikt i Rusland etablerer Microsoft et “NGO Legal Assistance Program”, der hjælper NGO’er med at dokumentere deres lovlige licenser overfor myndighederne.
  • Vores russiske kollegaer har udarbejdet en liste over hvem, der kan og må repræsentere Microsoft. Det skal modvirke, at tredjeparter kan afpresse penge fra NGO’er. Desuden arbejdes på flere tiltag for at undgå misbrug fra tredjeparter.

Læs mere om vores tiltag i dette indlæg.

Læs New York Times' reaktion på Microsofts tiltag her.

Comments (0)

Skip to main content