Microsoft er den 5. største it-leverandør til det offentlige


En ny rapport fra analysehuset IDC viser, at der er fire store it-leverandører til den offentlige sektor – KMD (17,2%), IBM (12,7%), Atea (9,5%) og CSC (8,4%) . Microsoft udgør 3,2 % og er således den 5. største leverandør til det offentlige.

Per Andersen, Managing Director, IDC Nordic & Benelux, siger om rapporten:

”Det vil måske overraske nogen, at Microsoft ikke har en højere markedsandel – og at eksempelvis Office-software kun udgør 0,9 % af det samlede marked. Men ellers er det ikke overraskende at KMD og IBM er de i særklasse største leverandører. Undersøgelsen viser, at det offentlige it-marked er et marked præget af flere store aktører, som konkurrerer dygtigt mod hinanden i et meget dynamisk marked."

Microsoft har fået udarbejdet rapporten for at øge vidensniveauet om et marked, der er centralt for Danmark og Microsoft som virksomhed. Men der skal ikke herske tvivl om, at vi til dels er drevet af den debat, der har været af vores størrelse i den offentlige sektor. Det fremstår til tider, som om Microsoft er totalt dominerende på softwaremarkedet. Det er vi ikke. Selvfølgelig er vi store – og vi vil være større. Dog er vi store på et meget synligt, men afgrænset del af markedet. Interessant er det at notere sig, at det offentliges udgifter til kontorartikler, papir, forbrugsstoffer, tryk og scanning via SKI er fem gange større end til kontorsoftware.

Du kan se rapporten i sin fulde længde her.

Vh Martin Rossen, kommunikationsdirektør - marossen@microsoft.com

Skip to main content