Offline-scenarion för SharePoint – Groove, OneNote och Outlook


På Microsoft har vi ett antal resurser på extranet-siter men väldigt mycket är fortfarande enbart tillgängligt när man är uppkopplad på kontoret eller via VPN. Själv har jag bara synkat några listor i Outlook och vet att en del kollegor har jobbar med Groove, men jag funderade på vad för- och nackdelar är med olika lösningar? Därför satt jag och letade efter information om hur man bäst kan arbeta med SharePoint i ett offline-läge.


Jag hittade en artikel kallade Taking SharePoint Files Offline – What are the options? som sammanfattade för- och nackdelar med olika lösningar på ett bra sätt. Groove verkar stödja många scenarios (vilket kanske inte är så förvåndande eftersom det är en produkt var främst syfte är just att synkronisera information) men Outlook har i princip samma stöd.


Att man inte kan skriva bloggar från Groove känns knappast som en begränsning (det finns ju Windows Live Writer 🙂 och på samma vis är RSS läsning knappast någor som Groove bör fokusera på. Däremot är jag lite förvånad att uppgifter (tasks) inte verkar synkroniseras i Groove.


I framtiden kommer behovet av offline-funktionalitet minska genom att vi får full tillgång till funktionen Direct Access i Windows 7. Direct Access är beroende av ny funktionalitet i Windows Server 2008 R2 och eftersom vi inte har rullat ut den i alla länder ännu så har jag möjlighet att köra det. Men Windows 7 Beta har jag kört i två månader…

Skip to main content