Leter du efter en bra VPC för SharePoint (WSS)?


Under våra TechDays förberedelser har Daniel och jag använt oss av en publik VPC image från MSDN. Den innehåller Windows SharePoint Services 3.0 SP1 och Visual Studio 2008, det enda vi har lagt på för att skapa våra demos är VSeWSS 1.3 CTP.


Här är länken till den VPC image vi använde: Windows SharePoint Services 3.0 SP1 Developer Evaluation VPC Image. Det är 1,8 GB att ladda ner och expanderad blir den ca 5,5 GB.


Vore det bättre om den  var en installation av Microsoft Office SharePoint Server 2007 Enterprise Edition? Kanske eller kanske inte! En av de bästa sakerna med denna image är just att den är liten och snabb, och om du drar in hela MOSS så kommer fler tjänster vara startade och mer minne krävas. Jag är nöjd med den som den är!


En brist i denna image är att den är installerad som en workgroup och inte som en egen domän. Det gör att man får problem med vissa saker, tex. att använda DirectorySearcher och mail-attribut i AD.

Skip to main content