Microsoft Recite – Ljudinspelning med röstsökning!


Använder du ljudinspelningsfunktionen i din Windows-telefon? Har du svårt att hitta bland dina inspelningar? Då är (kanske) svaret Microsoft Recite!


Microsoft Recite är en add-on applikation till Windows Mobile 6 som låter dig spela in meddelanden och sedan söka på dem med hjälp av röstigenkänning.


Efter att ha testat detta lite måste jag säga att sökningen funkar väldigt bra!Steg 1 – Spela in Steg 2 – Spela upp dina inspelningar Steg 3 – Sök efter inspelning
Klicka på Remember så börjar inspelningen. Skärmen animerar så vackert under inspelningen 🙂


clip_image004
En lista med alla inspelningar visas, med datum och längd.
clip_image008
Klicka på Search, säg en eller ett par nyckelord och klicka på Finish.

Microsoft Recite söker efter ljud i dina inspelningarna som liknar nyckelorden och visar en resultatlista.

clip_image006clip_image008 

På deras blog finns två demos: Demo (2 min) och Demo (6 min). Den korta visar är en snabb översikt medan den längre är lite mer komplett, men de visar samma funktioner!


Jag har tidigare varit en ganska flitig användare av inspelningsfunktionen på min telefon men eftersom allt bara heter Inspelning1, Inspelning2, …, Inspelning 123 (och Inspelning123 visas mellan Inspelning1 och Inspelning2 i listan 🙂 så slutade jag använda det. Med Microsoft Recite får man i alla fall datum, tid och längd


Den största bristen jag hittills har hittat är att jag inte kan använda touch-gränssnittet när listan över alla inspelningar visas, dvs. jag kan inte byta vald inspelning, klicka på Play eller Delete på skärmen utan måste använda knapparna på telefonen för detta. Förhoppningsvis är detta något som de skulle kunna fixa, för det är väldigt irriterande när man ALDRIG annars använder knapparna utan bara klickar på skärmen.


Jag tycker att Du ska testa detta, om inte annat så är det lite cool teknologi.


/Mattias

Skip to main content