Publicera din kalender till folk som inte jobbar på ditt bolag.


Ett problem som jag har brottats med under en ganska lång tid är att jag är så tankspridd. Detta leder till att jag glömmer att allt som oftast att berätta för min fru om olika kvällsaktiviteter som jag har planerat med kompisar / jobb / träning. Att komma kvällen innan och säga: "Imorgon ska jag…" är inte så poppis hemma hos mig (jag brukar i och för sig köra med fulingen: "… som jag sa till dig förra veckan…", men den kan man ju bara använda ett begränsat antal gånger). Lösningen borde ju vara någon slags gemensam/delad kalender.


Idé nr 1: SharePoint. Jag har ju en WSS som ligger och tickar, jag kan SharePoint, hur svårt kan det vara att fixa detta med en integrering till Office 2007?


"När ditt enda verktyg är en hammare ser alla dina problem ut som spikar"


När jag berättade om detta för mina kompisar så sa dom: "Varför gör du det inte bara i Outlook 2007?"


VA??


Här kommer en guide som visar hur man kan göra för att dela ut sin kalender till någon annan på det världsomspännande datanätverket Internet. Båda bör ha Outlook 2007 för bästa upplevelse. Den som tar emot kalendern måste också ha ett LiveID (i dagligt tal ett messenger login).


Steg 1:
Klicka på "Publish My Calender…"
Bild 1


Steg 2:
Klicka på "Advanced…"
Bild 2
Här kan du ändra vilket beteende som du vill att kalendern som du delar ut ska ha.
Klick på "OK"


Steg 3:
Klicka på "OK" igen
Bild 3


Steg 4:
Kalendern publiceras på Internet
Bild 4

Steg 5:
Klicka på "Yes" för att bjuda in folk till din delade kalender


Steg 6:
Skriv in adressen (LiveID e-post adressen) till den personen som ska få se din kalender.
Bild 6


Steg 7:
Klicka på "Send"

Steg 8:
Se det härliga resultatet!!
Bild 7


Nuförtiden hemma hos mig:


"- Imorgon ska jag jobba sent."
"- Det har du inte sagt något om."
"- Du har ju min kalender…"


SEGER J!!


Alla referenser till min hustru är naturligtvis påhittade och/eller våldsamt överdrivna…


Skip to main content