MSDN TV – Från lokalt till molnet


Under Microsoft summit passade jag på att visa hur enkelt det kan vara att flytta en lokalt exekverande applikation till molnet. Först genom att istället för en lokal databas, peka om applikationen till en databas i molnet, sedan flytta hela ASP.NET MVC projektet till Windows Azure. Jag blev ombedd att spela in demonstrationen och publicera på channel9.msdn.com för dig som inte hade möjlighet att vara där.


Jag håller också på att skriva en lite längre artikelserie om hur jag gick till väga när jag byggde lösningen, från början till slut, den som väntar på nåt gott…


Här kan du titta på demot från Microsoft Summit!

Comments (6)

 1. bertina says:

  I just understaood your story little.

 2. Björn says:

  Det verkade ju enkelt. Man blir liten sugen på att testa att molnifiera något…

  En liten fundering bara: Att du hade en MVC-applikation, var det en slump eller något slags krav för att kunna göra den här enkla molnkonverteringen?

 3. JohanLindfors says:

  Björn: Skälet till att jag använde MVC var absolut primärt för att jag personligen gillar det mönstret och strukturen. Det går lika bra med selleri, nej, WebForms menar jag…

  Usch vilket lågt skämt, jag måste vara trött 🙂

 4. Karl says:

  Jag kanske ska molnifiera ett affärssystem (som är lokalt exekverande) vilket såklart är något större än den appl. som du demonstrerade. Tror du att det är lika enkelt? Är det enda jag behöver göra att flytta filer och databaser till molnet och sedan peka om fil/databasaccess?

 5. JohanLindfors says:

  Karl: Tänk vad härligt om jag hade kunnat säga "Absolut", men det är naturligtvis alldeles för svårt att svara på utan att ha sett din lösning och arkitektur. Det skulle kunna gå så enkelt, men med största sannolikhet så kommer du att behöva göra förändringar. Det är "tryggare" för mig att säga så än att allt bara kommer att fungera.

  Det härliga är att du kan ladda hem alla de verktyg som du behöver gratis och testa lokalt utan att publicera upp i molnet, vilket alltså kommer att ge dig en tydligare indikation på vad som är rätt och eventuellt fel.

  Jag är oerhört nyfiken på ditt resultat, kontakta gärna mig direkt via kontakt-fliken högst upp så får jag veta mer, eller fortsätta att kommentera det här inlägget.

 6. Karl says:

  Jag kommer inte börja med projektet förens tidigast i januari, återkommer gärna med resultatet/nya frågor.

Skip to main content