Upplev Bing du också!


Hoppas att du redan har tagit chansen och provat på Microsofts senaste tillskott till sökningar på internet i form av Bing. Men frågan är om du har fått den “riktiga upplevelsen” ännu. Jag måste naturligtvis be om ursäkt för att det inte är så här i grundutförandet för även svenska sökningar men så här får du till en betydligt roliga sökupplevelse än vad som tidigare varit möjligt:

Så här ser vanligtvis första sidan på Bing ut om du surfar till www.bing.com idag.image Om du nu helt enkelt väljer att klicka på länken “Sverige” högst upp i högra hörnet och sedan väljer “USA – Engelska” istället som land och då möts du av den här sidan istället:

image Det är nu det roliga börjar, klicka exempelvis på Videos och sök något du är intresserad av, du kan nu hovra med markören över respektive sökresultat och den kommer automatiskt att börja spela en förhandsgranskning. Det finns massvis av olika scenarios som blir roligare att jobba med när du använder den här “språkinställningen” på Bing

Notera också att bilderna som ligger som bakgrund för söksidan har ytor som innehåller mer information om bilden eller det som den representerar. Bakgrunden byts varje dag till något nytt och det ligger med andra ord till grund för att lära sig mer om saker som du kanske inte visste att du var intresserad av 🙂 Prova exempelvis att gå tillbaka ett par dagar genom att bläddra med ikonerna/knapparna i nedre högra hörnet och lär dig mer om det som var i fokus då, hur läckert som helst…

Binga på!

Comments (4)

 1. Smetad Anarkist says:

  Nu väntar vi dock på med spänning att Bing Sveriges shopping funktion skall bli användbar. Tycker inte att den fungerar alls särskilt bra nu. Ser ju inte ens ut som bing i övrigt.

 2. JonW says:

  Personligen tycker jag att "less is more" för tydlighet och enkelhet.

  Därför så ogillar jag (mode?) konceptet att ha en bakgrundsbild som ligger och stör fokus/tydlighet… eller om man så vill "remove clutter" från länken nedan.

  För intresserade ta gärna en kik på följande PFD (Milan Negovan) om Usability

  http://aspnetresources.com/downloads/Usability%20presentation%20-%20web.pdf

  Om man ändå skall ha en sådan funktion så varför inte minska initialstorleken på bilden och betrakta den som sidocontent.. lite som googles sponsrade reklamfält till höger. Det skulle stört mindre.

  En annan ide vore om man tillät långlivade cookies att låta användare aktivt välja bort blaffan till bild.

 3. Jag älskar den amerikanska versionen av Bing, den är helt enastående. Tyvärr så ligger den svenska alldeles för långt efter.

  Det hade varit fantastiskt om man kunde kolla upp t.ex. hur flyget går här i Sverige och kunna få fram billigaste priserna här, utan att behöva besöka de enskilda flygbolagens sidor.

  Håller tummarna för att den svenska versionen vidareutvecklas och blir densamma som US-versionen!

 4. Lars-E says:

  Hmm, varför ska man använda Bing istället för Google? Vad är bättre?

Skip to main content